Η εικόνα των πτήσεων στο αεροδρόμιο Χανίων – Ακυρώνουν οι Φινλανδοί τα πακέτα για Κρήτη

15.57

Η Φινλανδία επαναφέρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις 24 Αυγούστου για 10 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη, τα ταξίδια στη Φινλανδία από την Ισλανδία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, το Σαν Μαρίνο και την Ιαπωνία θα περιοριστούν στα απαραίτητα από τις 24 Αυγούστου, με όσους επιστρέφουν από αυτές τις ώρες να τίθενται σε αυτο-καραντίνα για δυο εβδομάδες, όπως είπε η Υπουργός Εσωτερικών Μαρία Οχισάλο.

Παράλληλα ο μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στη Φινλανδία, που ανήκει στον όμιλο Finnair, Aurinkomatkat – Suntours αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα πακέτα τουρισμού για την Κρήτη.

Η Φινλανδία είχε ήδη περιορίσει τα ταξίδια προς και από τις πιο πολλές χώρες στον κόσμο. Η κυβέρνηση είχε θέσει ανώτατο όριο 8 – 10 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για τον κατάλογο των ασφαλών προορισμών για την χώρα.

Ο αθροιστικός αριθμός 14 ημερών COVID-19 της Φινλανδίας ανά 100.000 κατοίκους ανήλθε σε 5,2 την Τρίτη, που είναι μεταξύ των χαμηλότερων ποσοστών στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Δεν αποκλείεται ανάλογη απόφαση να λάβει τις επόμενες ημέρες και η Νορβηγία.

Μετά τις ανακοινώσεις, ο τουρ οπερέιτορ Apollo γνωστοποίησε ότι θα ενημερώσει τους πελάτες του για τις επιπτώσεις της αλλαγής στις ταξιδιωτικές κρατήσεις το συντομότερο δυνατό.

Η εικόνα των πτήσεων στο αεροδρόμιο Χανίων

Ότι η κίνηση στο αεροδρόμιο Χανίων κυρίως από τις Σκανδιναβικές χώρες είναι κατά πολύ μειωμένη είναι γνωστό λόγω του κορωνοϊού.

Οι Φινλανδοί ξεκίνησαν διστακτικά τα ταξίδια προς τη χώρα μας και την Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Αύγουστο από 1 – 16 του μήνα, πραγματοποιήθηκαν μόλις 19 πτήσεις στο Δασκαλογιάννης, με την πληρότητα να κυμαίνεται στο 75%. Μετά την ανακοίνωση του τουριστικού πράκτορα οι πτήσεις δεν έχουν μειωθεί σε αριθμό, έχουν όμως μειωθεί οι πληρότητες στο 50%.

Σε ότι αφορά στους Σουηδούς, τον μήνα Ιούλιο μόλις 4 πτήσεις προσγειώθηκαν απ’ ευθείας στο αεροδρόμιο των Χανίων και τον Αύγουστο μέχρι τις 16 του μήνα 10 πτήσεις.

Οι πληρότητες από Ολλανδία και Βέλγιο έχουν μειωθεί κατά 30%, από την ημέρα που η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις χώρες αυτές οι ταξιδιώτες οφείλουν να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό, μέχρι και 72 ώρες πριν το ταξίδι.