Η 1η στον πίνακα κατάταξης των αναπληρωτών πάει για μάθημα σε Σφακιά και Καστέλι – Τι λέει η ΕΛΜΕ

15.37

Το ότι η Ευγενία Ρηγοπούλου, καθηγήτρια οικονομικών, με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, θα πρέπει να μετακινείται από τα Σφακιά στο Καστέλι προκειμένου να συμπληρώνει τις ώρες της κάθε εβδομάδα ενώ μετά από 9 χρόνια είναι πρώτη στον πίνακα κατάταξης των αναπληρωτών στα Χανιά, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως έγιναν φέτος οι τοποθετήσεις στα σχολεία, τονίζει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Ίδια περίπτωση και για τον Νίκο Αλεξίου, φυσικό ο οποίος θα πρέπει να είναι τρεις μέρες στα Σφακιά και δύο στο 4ο Λύκειο στα Χανιά, ενώ σύμφωνα με τα μόρια του θα μπορούσε να πάει μόνο σε σχολεία της πόλης των Χανίων.

Οι αναπληρωτές κάνουν λόγο για πολλά έξοδα στα οποία τους υποχρεώνει η τοποθέτηση του ΠΥΣΠΕ, καθώς μεγάλο μέρος του μισθού τους θα πηγαίνει στις μετακινήσεις τους.

Το πρωί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Χανίων, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας με τους αναπληρωτές και την ΕΛΜΕ που ζήτησαν να τοποθετηθούν βάση πίνακα και όχι κατά επιλογή του προϊσταμένου.

Από την πρώτη και δεύτερη φάση τοποθετήθηκαν περίπου 100 καθηγητές στα Χανιά με τα 70 κενά ακόμα να παραμένουν. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φέτος επιλέχθηκε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία της Περιφέρειας από την αρχή, με τους αναπληρωτές να σημειώνουν ότι ο πίνακας καταστρατηγήθηκε για ρουσφετολογικούς λόγους και δεν τηρήθηκε καμία αξιοκρατία.

Για το θέμα θα συνεδριάσει εκ νέου το ΠΥΣΔΕ την Τρίτη, ενώ οι καθηγητές συμπλήρωσαν ξανά αιτήσεις με τα σχολεία προτίμησης τους για να τοποθετηθούν βάση μορίων ώστε να μη βρεθεί ο πρώτος στην τελευταία του επιλογή και ο τελευταίος στην πρώτη.

Όπως τόνισαν κάτι ανάλογο δεν έχει γίνει σε καμία διεύθυνση εκπαίδευσης πουθενά στη χώρα.