Κρίσιμος ο Σεπτέμβριος για τη δακοκτονία – Προσοχή το τι ψεκάζουν οι παραγωγοί

14.43

Η κατάσταση με τον δάκο φέτος είναι ελεγχόμενη αλλά γρήγορα μπορεί να ανατραπεί και χρειάζεται προσοχή. Αυτό τονίστηκε στη σύσκεψη για τη δακοκτονία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Οι παραγωγοί των Χανίων έχουν θορυβηθεί από την έξαρση που παρουσιάζει ο δάκος στο Ηράκλειο και σκέφτονται να προχωρήσουν σε ολικούς ψεκασμούς εκτός των προγραμματισμένων από την Αντιπεριφέρεια.

Είναι λάθος να ψεκάσουν τώρα οι παραγωγοί σημειώνουν οι γεωπόνοι υπογραμμίζοντας ότι τα φάρμακα θα αφήσουν υπολείμματα καθώς ο καρπός είναι στο στάδιο της ωρίμανσης.

Αυτές τις μέρες ξεκίνησε ο τέταρτος δολωματικός ψεκασμός σε περιοχές του Δήμου Αποκορώνου, όπως στον Τσιβαρά, τις Καλύβες και το Μελιδόνι και γενικά για τα Χανιά έχουν προγραμματιστεί 5 ψεκασμοί για τους οποίους τα φάρμακα επαρκούν, ωστόσο ο Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ζήτησε από τους εργολάβους να μην παραλείπουν κανένα σημείο κατά τη διάρκεια των ψεκασμών, καθώς φέτος παρακολουθούνται και με gps.