Μέσω της τέχνης τιμήθηκε η μνήμη της Στέλλας και του Γιάννη για τα 3 χρόνια από το τροχαίο

15.41

Μέσα από την τέχνη επέλεξαν οι συμφοιτητές της Στέλλας και του Γιάννη των δύο νεαρών που έχασαν τη ζωή τους να εκφράσουν τη θλίψη τους και να τιμήσουν τη μνήμη τους για τα τρία χρόνια που πέρασαν από το φρικτό τροχαίο στον δρόμο έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Τα νεαρά παιδιά παρόλο που δε γνώριζαν την 20χρονη Στέλλα και τον 19χρονο Γιάννη ζωγράφισαν τον πόνο τη θλίψη και την απουσία τους από τη ζωή.

Το κάλεσμα έκανε η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών, (ΚΚΑΠΠ), η οποία δραστηριοποιήθηκε την επόμενη μέρα του τροχαίου. Να θυμίσουμε πως ήταν 6:23 τα ξημερώματα όταν τα δύο νεαρά παιδιά έβγαλαν τον σκύλο τους βόλτα και τότε ένας 21χρονος οδηγός τους έκοψε το νήμα της ζωής με το αυτοκίνητο του.

Η μητέρα της Στέλλας Βαρβάρα Γιοράν από την ημέρα που έχασε την κόρη της δεν έχει σταματήσει να προσπαθεί για την αναβάθμιση των οδικών υποδομών εντός και εκτός του Πολυτεχνείου ώστε να μη βρεθούν άλλοι γονείς στη θέση της.

Στην ανακοίνωση της για τα τρία χρόνια από τον χαμό των παιδιών γράφει..

«Ξημέρωσε πάλι η 17 Αυγούστου 2017… Γιατί για μας ο χρόνος, σταμάτησε εκεί… Το ρολόι: 6:23… Το σημείο μηδέν: Ελ. Βενιζέλου, ο δρόμος έξω από το Πολυτεχνείο.

Η Στελλίτσα μου, ο Γιαννάκης… δύο πεταλούδες πια.. Δεν αντέχω πολλά λόγια..»

Αυτό που εκκρεμεί τώρα είναι η τοποθέτηση των τριών κυκλικών κόμβων έξω από το Πολυκλαδικό, το Πολυτεχνείο αλλά και από σούπερμάρκετ της περιοχής. Η περιβαλλοντική μελέτη έχει ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τον ΟΑΚ εκκρεμεί η μελέτη κυκλοφοριακού φόρτου, με τη δέσμευση ότι το έργο θα υλοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Τέλος τόσο οι φοιτητές όσο και οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά από το 2017 στη συμπεριφορά των οδηγών.