“Να πάρει θέση το Δημ. Συμβούλιο Χανίων για την “ξενοδοχοποίηση” του λόφου Καστέλι”

15.30

Με μουσική, πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από το Δημαρχείο Χανίων, μέλη της Roza Nera και άλλων συλλογικοτήτων που τάσσονται κατά της απομάκρυνσης της κατάληψης από το κτήριο της πρώην Μεραρχίας στο λόφο Καστέλι στην Παλιά Πόλη. Στην παράσταση διαμαρτυρίας οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι το κτήριο δεν πρέπει να γίνει ξενοδοχείο.

Καθόλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας η οποία ξεκίνησε από πολύ νωρίς το πρωί, για το ενδεχόμενο οι παρευρισκόμενοι να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτηρίου η αστυνομία είχε δυναμική παρουσία, εντός και εκτός του Δημαρχείου. Μάλιστα δεν έλειψε και μια μικρή ένταση όταν ζητήθηκαν από την αστυνομία τα στοιχεία εντός δημοσιογράφου του ιντιμίντια.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία των παρευρισκόμενων συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χανίων ο οποίος τους είχε απευθύνει πρόσκληση κατά την είσοδο του στο κτήριο νωρίς το πρωί. Η αντιπροσωπεία  ζήτησε από τον δήμαρχο να πάρει θέση, και να μην γίνει η παραμικρή παραχώρηση για το χωροταξικό που απαιτείται για την ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστέλι.

Παράλληλα, τα μέλη των συλλογικοτήτων χαρακτήρισαν δυνάμεις κατοχής τα ΜΑΤ που παραμένουν στο λόφο Καστέλι και κάλεσαν το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση την ερχόμενη Τετάρτη.