Στις 20 τα μόρια για τους παιδικούς – Στις 21-22-24 οι αιτήσεις των γονέων

15.27

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της μοριοδότησης των γονέων από την ΕΤΑΑ που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά και τα βρέφη τους σε μία από τις 500 θέσεις των σταθμών με voucher. Την Παρασκευή 21, το Σάββατο 22 και την Δευτέρα 24 θα μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Χανίων προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση τους, με την υπεύθυνη δήλωση γνωστοποίησης των μορίων τους στον Δήμο Χανίων.

Με τον τρόπο που γίνονται οι αιτήσεις φέτος οι γονείς θα αποφύγουν τον συνωστισμό και την πολύωρη αναμονή έξω από τους σταθμούς προκειμένου να πάρουν προτεραιότητα. Στην αίτηση μπορούν να επιλέξουν μέχρι δύο παιδικούς σταθμούς ενώ είναι υποχρεωτική για την εγγραφή των παιδιών η κατάθεση αντιγράφου του βιβλιαρίου υγείας των τέκνων και βεβαίωση από παιδίατρο ότι έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια.

Ακόμη δεν έχει καθοριστεί το πόσες θέσεις θα δοθούν στις μητέρες δημόσιους υπαλλήλους από τις 500, υπολογίζεται όμως ότι θα είναι περίπου 80. Σε ότι αφορά στους ανακατασκευασμένους παιδικούς σταθμούς στη Σούδα και στα Περβόλια αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τέλη Οκτώβρη, οπότε και θα κληθούν οι επιλαχόντες γονείς για να εγγράψουν τα παιδιά τους. Για τον υπό κατασκευή σταθμό στον Καλυκά αναμένεται ο εξοπλισμός και όταν παραληφθεί θα μπορέσει και εκείνος να λειτουργήσει με τους επιλαχόντες αυτού του σταθμού.

Μόλις η διαδικασία με τα voucher ολοκληρωθεί θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις 250 θέσεις των παιδικών σταθμών του ΔΟΚΙΟΠΠ.