Στο Ρέθυμνο το νέο κρούσμα στην Κρήτη – Στα 88 από την αρχή της πανδημίας

15.43

Προβληματισμός επικρατεί μετά τα 262 νέα κρούσματα του κορονοϊού πανελλαδικά που ανακοίνωσε χτες Τετάρτη ο ΕΟΔΥ. Τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας ενώ ο  συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6.177. Τα περισσότερα τα 85 είναι στη Θεσσαλονίκη και 66 στην Αττική ενώ σε ότι αφορά στην Κρήτη χτες προστέθηκαν

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου,

  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου.

Στην Κρήτη από την αρχή της πανδημίας μέχρι χτες Τετάρτη σύμφωνα με τον χάρτη του ΕΟΔΥ έχουν καταγραφεί 88 κρούσματα, από αυτά υπολογίζεται πως τα 34 είναι ενεργά, δηλαδή που έχουν διαγνωστεί τον τελευταίο μήνα. Λίγοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης ενώ οι περισσότεροι είναι σε κατ’οίκον περιορισμό και οι τουρίστες στα ξενοδοχεία καραντίνας.

Εν τω μεταξύ, μετά από πολύ καιρό στο Ρέθυμνο παρουσιάστηκε ένα κρούσμα σε μια 23χρονη φοιτήτρια η οποία αυτοβούλως πήγε στο νοσοκομείο για το τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Η νεαρή μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι της είναι καλά στην υγεία της και ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των επαφών της.

Αργότερα σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των δύο νεαρών τουριστών από τη Γαύδο οι οποίοι παρουσίασαν πυρετό και τους πάρθηκε δείγμα για τεστ.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας χτες στον σκαι τόνισε ότι είμαστε λίγο πριν το δεύτερο κύμα της έξαρσης του κορωνοϊού στη χώρα μας και μετά τις εικόνες του συνωστισμού στις παραλίες και τις πλατείες της χώρας μετά τις 12 το βράδυ, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συζητά και τον περιορισμό των ατόμων σε εξωτερικούς χώρους.

Μέχρι να βρεθεί και να καταστεί ευρέως διαθέσιμο ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, δεν υπάρχει άλλη λύση από το «να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές επαφές, να κρατηθούν οι φυσικές αποστάσεις, να γίνονται πολλά τεστ και ναι, να φοράμε μάσκες» υποστηρίζει.