Στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου 69 από τους 70 παράτυπους μετανάστες

15.24

Άλλο ένα ταξίδι προς ένα καλύτερο μέλλον, οδήγησε 70 παράτυπους μετανάστες στα νότια παράλια της Κρήτης. Φανερά εξαντλημένοι και ταλαιπωρημένοι οι 70 Ιρακινοί και Κούρδοι βρίσκονται από χτες το βράδυ στο χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, αφού μεταφέρθηκαν από το λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Σήμερα κλιμάκιο της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ, πήρε δείγμα από όλους για το τεστ του κορωνοϊού, ενώ δύο παιδιά θα εξεταστούν από παιδίατρο. Ο Δήμος Χανίων είχε προετοιμάσει τον συγκεκριμένο χώρο από τον περασμένο Νοέμβριο, για την περίπτωση που θα χρειαζόταν να φιλοξενηθούν μετανάστες.

Να θυμίσουμε ότι οι 70 παράτυποι μετανάστες ξεκίνησαν με ιστιοφόρο το ταξίδι από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και ανοιχτά της Κρήτης παρουσίασε μηχανική βλάβη. Το αποτέλεσμα ήταν λόγω καιρού να κατευθυνθεί προς το Στόμιο στο Ελαφονήσι και χτες από τις 11 το πρωί το Λιμενικό ξεκίνησε την επιχείρηση διάσωσης τους.

Στο Λιμάνι, ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου και εθελοντές είχαν προετοιμαστεί για την άφιξη τους για να τους προσφέρουν νερό και φαγητό καθώς και τις πρώτες βοήθειες.

Ο Δήμος Χανίων έχει απαγορεύσει σε όλους την έξοδο από το κολυμβητήριο ενώ πρόσβαση στους μετανάστες έχουν μόνο οι εργαζόμενοι στη δομή, οι οποίοι θα τους παρέχουν καθημερινά 5 γεύματα και άφθονο νερό.

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται για να βρουν τους διακινητές εντός των μεταναστών με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη έχει προσαχθεί ένα άτομο και αναζητούν τουλάχιστον έναν ακόμα.