Το USS Hershel «Woody» Williams κατέπλευσε στη Σούδα

15.32

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Hershel «Woody» Williams κατέπλευσε το πρωί στη Βάση της Σούδας στα Χανιά. Ναυπηγήθηκε το 2018 και είναι το νεότερο πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η είσοδος του στον κόλπο της Σούδας, τρία ρυμουλκά το ρυμούλκησαν μέχρι το κρηπίδωμα  Κ-14 του ναυστάθμου στο Μαράθι όπου μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το πόσο θα παραμείνει.

Το USS Hershel «Woody» Williams έφτασε στην Ελλάδα από την Ιταλία όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες για ανεφοδιασμό.

Ενδεχομένως με αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ να στέλνουν το δικό τους μήνυμα για ηχηρή παρουσία τους στα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο Ανατολικό Αιγαίο.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, το οποίο πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι μετά την καθέλκυσή του τον Μάρτιο, έχει μήκος 230 μέτρα και ανήκει στον 6ο στόλο.

Η κατασκευή του κόστισε 498 εκατομμύρια δολάρια. Παραδόθηκε στη Στρατιωτική Διοίκηση Sealift στις 22 Φεβρουαρίου 2018, και τέθηκε σε υπηρεσία την ίδια ημέρα. Από τότε αναπτύσσεται στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπου εξυπηρετεί τις Αφρικανικές και ευρωπαϊκές εντολές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το συγκεκριμένο πλοίο πήρε το όνομά του από τον πεζοναύτη Hershel “Woody” Williams ο οποίος στις ΗΠΑ είναι διάσημος για τον ηρωισμό που έδειξε στη μάχη της Ιβο Τζίμα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για την οποία και βραβεύτηκε με μετάλλιο από τον πρόεδρο Τρούμαν στις 5 Οκτωβρίου 1945.

Την άφιξη του εν λόγω πλοίου στην Ελλάδα είχε προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.