Χανιά: Από σήμερα όλοι μάσκες στις δημόσιες υπηρεσίες

15.36

Από σήμερα όλοι οι υπάλληλοι και πολίτες που προσέρχονταν στις δημόσιες υπηρεσίες φορούσαν προστατευτική μάσκα. Το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο του υποδεικνύει στους εργαζόμενους να φορούν μάσκα για να προστατευτούν από τον covid, ενώ προβλέπει σε εκείνους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, να μπορούν να εργάζονται έως τις 31 του μηνός με τηλεργασία ή back office, ώστε να μην έχουν επαφή με το κοινό.

Για το ωράριο λειτουργίας, η εγκύκλιος παρέχει τη δυνατότητα «κατά την κρίση των αρμοδίων διευθύνσεων την προσέλευση του προσωπικού σε τρεις βάρδιες ( 7π.μ-15.00, 8.00π.μ.-16.00 και 9.00π.μ.-17.00) ή και την τηλεεργασία όπου αυτή είναι εφικτή.

Ο Δήμος Χανίων αύξησε τη χρηματοδότηση για τη προμήθεια προστατευτικών μασκών και αντισηπτικών ώστε να προετοιμαστεί και για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με τον Δήμαρχο Χανίων να κάνει έκκληση στους πολίτες για προσοχή και λήψη των προστατευτικών μέτρων για να μην ξεφύγει η κατάσταση με τα κρούσματα στα Χανιά, μετά και την ανακοίνωση των 14, πριν από δύο ημέρες.