Χανιά: Αύριο στο Αυτόφωρο δικάζεται ο 39χρονος πατέρας που χτύπησε τον καθηγητή

15.23

Στις 11:15 το πρωί προσήλθε στον Εισαγγελέα για να τον παραπέμψει στο Αυτόφωρο προκειμένου να δικαστεί ο 39χρονος πατέρας, ο οποίος κατηγορείται για εξύβριση, απειλή και πρόκληση σωματικών βλαβών σε καθηγητή του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, επειδή έκανε σύσταση στον γιό του για χρήση μάσκας εντός του σχολείου, όπως προβλέπει η οδηγία του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον 39χρονο ο καθηγητής φόβισε τον γιο του, ζητώντας του να φορέσει μάσκα, και το παιδί του έβαλε τα κλάματα λέγοντας ότι δε θέλει να ξαναπάει σχολείο και τότε βλέποντας το παιδί του να κλαίει έριξε μια κουτουλιά στον καθηγητή. Στα δικαστήρια προσήλθε για να καταθέσει ο εκπαιδευτικός ο οποίος δεν ήθελε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες λέγοντας ότι το τι έγινε θα το πουν οι μάρτυρες στο δικαστήριο και η δικαιοσύνη θα αποφασίσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 39χρονος είναι δημοτικός υπάλληλος και μετά την προθεσμία αφέθηκε σήμερα ελεύθερος μέχρι να προσέλθει την Τετάρτη το μεσημέρι για να δικαστεί. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, σημειώνει ότι πρέπει να του επιβληθεί παραδειγματική ποινή καθώς γονείς που αντιδρούν για τις μάσκες έχουν στρέψει τα βέλη τους στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι απλά εφαρμόζουν τον νόμο.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης, για μια ακόμα φορά κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει επιπλέον μέτρα με τον διαχωρισμό των πολυπληθών τμημάτων αλλά και με διαγνωστικά τεστ στα σχολεία καθώς όταν θα ξεκινήσουν και οι εποχικοί ιοί η κατάσταση θα χειροτερέψει.