Άδεια από κόσμο η Αλμυρίδα – Καταστροφικές συνέπειες στα ταμεία των καταστημάτων της περιοχής

11.35

«Χαμένη υπόθεση» χαρακτηρίζουν τη φετινή σαιζόν οι επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού. Το οικονομικό πλήγμα που βιώνουν αυτό το καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στην Αλμυρίδα, είναι τεράστιο καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έφερε πολλά εμπόδια.

Μπορεί τα πρώτα δειλά βήματα προς την επιστροφή στη νέα κανονικότητα να έχουν γίνει για το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, ο τζίρος όμως παραμένει εξαιρετικά χαμηλός.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στη περιοχή ξεκινούν την ημέρα τους με την ελπίδα πως η κατάσταση θα βελτιωθεί.
Δύο μήνες όμως μετά, τα άδεια ταμεία έχουν φέρει σε απόγνωση τους περισσότερους επιχειρηματίες.

Η κ. Κατερίνα Φρονιμάκη, έχει συμπληρώσει 10 χρόνια στον χώρο της εστίασης. Όπως όμως η ίδια δηλώνει δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ τόσο μεγάλο πρόβλημα στην επιχείρησή της.

Ο Φώτης Στάης, αποφάσισε πρόσφατα να ανοίξει τη δική του επιχείρηση με την αισιοδοξία πως θα κυλίσει ομαλά η χρονιά όπως τις προηγούμενες, όταν η κίνηση ήταν μεγάλη. Κάθε μέρα που περνά όμως, είναι και μία νέα κατρακύλα όπως ο ίδιος τονίζει. Τα έξοδα «τρέχουν» τη στιγμή που τα έσοδα είναι μηδενικά.

Από την άλλη, η έλευση τουριστών προκαλεί ανησυχία στους καταστηματάρχες λόγω της πανδημίας ωστόσο με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας εύχονται όλα να κυλήσουν ομαλά.