Δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας στην Κρήτη – Στο επίκεντρο η διαχείριση τυχόν κρούσματος

15.23

Την ανησυχία του εξέφρασε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Δημήτρης Νικολακάκης για το πως θα προστατευτεί ο πληθυσμός από 1η Ιουλίου που ξεκινούν οι διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια της Κρήτης. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος αλλά και η έλλειψη ξενοδοχείου καραντίνας σε όλη την Κρήτη, όπως τονίστηκε στην εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Γεωργιούπολης, κάνει τους αρμόδιους επιφυλακτικούς.

Ακόμα ξενοδοχείο καραντίνας στην Κρήτη δεν υπάρχει, και το Υπουργείο Τουρισμού έχει θέσει τον όρο στο υγειονομικό πρωτόκολλο ότι κάθε 10 δωμάτια πρέπει να υπάρχει ένα καραντίνας, ενώ εκείνα άνω των 50 θα πρέπει να χαρακτηρίζουν το 3% των δωματίων τους ως covid.  Οι ξενοδόχοι από την πλευρά τους σημείωσαν ότι η διαδικτυακή εκπαίδευση όλου του προσωπικού από την Περιφέρεια Κρήτης και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ήταν εξαιρετικά χρήσιμη.

Ο Αποκόρωνας διαθέτει περισσότερα από 22.000 κρεβάτια και ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης υπογράμμισε ότι η σεζόν δεν έχει χαθεί αρκεί να μην εφησυχάζουμε.

Την εσπερίδα συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, η Ένωση Ξενοδόχων, το ΕΒΕΧ, ο σύλλογος καταστηματαρχών της περιοχής και ο Δήμος Αποκορώνου και είχε τίτλο «Τουρισμός Εν μέσω Πανδημίας – Ενημέρωση στα υγειονομικά πρωτόκολλα και την διαχείριση ύποπτου κρούσματος covid-19».