“Ιδιώτες στην καθαριότητα αλλά με τα μέσα του δημοσίου” – Τι καταγγέλλει η πρόεδρος ΟΤΑ Χανίων

16.50

Για καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και για είσοδο των ιδιωτών σχεδόν σε όλους τους τομείς του δημόσιου τομέα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καταγγέλλει την κυβέρνηση, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη. Από τις 7 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι σε όλους τους Δήμους της χώρας προχώρησαν σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι ολιγόμηνες συμβάσεις, μεταξύ άλλων.

Η κα Γιαννουλάκη σημείωσε ως απαράδεκτο το γεγονός να δίνεται η καθαριότητα στους εργολάβους και να τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν δημόσια περιουσία όπως για παράδειγμα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Παράλληλα η πρόεδρος κατήγγειλε την κυβέρνηση που σκοπεύει να υλοποιήσει την μνημονιακή δέσμευση για κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών από διάφορους κλάδους εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

Τέλος η κα Γιαννουλάκη ζήτησε την κάλυψη των 125 οργανικών θέσεων που μένουν κενές στις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι για παράδειγμα ο ΔΟΚΟΙΠΠ.