Λ. Αυγενάκης: Το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα είναι προτεραιότητα

15.22

Ως ανησυχητική χαρακτήρισε την εικόνα που παρουσιάζει το κολυμβητήριο Χανίων στη Νέα Χώρα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης πραγματοποίησε αυτοψία στις εγκαταστάσεις μαζί με τη διοίκηση του ΕΑΚ, αλλά και του Ναυτικού ομίλου Χανίων, βουλευτών αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι πιθανότατα μέχρι τα τέλη της εβδομάδας μηχανικοί της ΓΓΑ θα επισκεφτούν το κολυμβητήριο για να προγραμματίσουν μια μελέτη, καθώς ο εξοπλισμός είναι πεπαλαιωμένος και σε κάποια σημεία και επικίνδυνος.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως, αν απαιτηθεί, θα υπογραφεί μνημόνιο με την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να γίνουν ταχύτερα οι μελέτες από τις τεχνικές υπηρεσίες, Παράλληλα σημείωσε ότι αφού μάθει η ΓΓΑ πόσο είναι το κόστος συντήρησης και μερικής αποκατάστασης, παράλληλα θα τρέξει και ένα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης στις αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.

Παρόν ήταν και ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης ο οποίος ζήτησε τη στήριξη των αθλητών μέσω των αναβαθμισμένων εγκαταστάσεων. Οι πρώτες παρεμβάσεις θα γίνουν στους πυλώνες φωτισμού της 50άρας πισίνας, στο στέγαστρο της 25άρας και το στέγαστρο τις 12,5άρας πισίνας εκμάθησης. Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε την έλευση 14 οκταμηνιτών από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Αθλητισμού ξεναγήθηκε στο Εθνικό στάδιο Χανίων, όπου και εκεί ενημερώθηκε από το ΕΑΚ για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν αλλά και για τα έργα που ήδη εκτελούνται. Και εκεί οι πυλώνες χρήζουν αντικατάστασης ενώ επείγει και η ολοκλήρωση του προθερμαντηρίου των αθλητών.