Με ισχυρή αστυνομική δύναμη η σύσκεψη στο ΕΒΕΧ με τον Χ. Θεοχάρη

15.23

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν το πρωί οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και εποχικές επιχειρήσεις τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.  Οι εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα προς τον Υπουργό περιγράφοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει από τις κλειστές επιχειρήσεις και το επίδομα των 534 ευρώ το οποίο ακόμα περιμένουν για τον Ιούνιο.

Η παρουσία της αστυνομικής δύναμης χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως υπερβολικά ισχυρή με τους συνδικαλιστές να ζητούν την αποχώρηση της. Αντιπροσωπεία του Εργατικού κέντρου Χανίων συναντήθηκε με τον Υπουργό πριν την έναρξη της προγραμματισμένης σύσκεψης που είχε συγκαλέσει το ΕΒΕΧ, και του έθεσαν τα αιτήματα των εποχικών εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ στη σύσκεψη που ακολούθησε ο κ. θεοχάρης σημείωσε ότι το στοίχημα είναι να ανοίξουν στις 15 Ιουλίου οι πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία, ενώ σημείωσε ότι όλοι πρέπει να αποδείξουν μέσα στον Ιούλιο ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλείς προορισμός ώστε να έρθουν περισσότεροι τουρίστες τους επόμενους μήνες.

Οι εργαζόμενοι των καθαρά τουριστικών επιχειρήσεων υπογράμμισαν ότι το 95% αυτών παραμένει κλειστό, ενώ το 5% καταγράφει μηδενικούς τζίρους ζητώντας ενίσχυση από την κυβέρνηση. Παράλληλα ο πρόεδρος των ξενοδόχων ζήτησε μια κοινή καμπάνια για όλον τον νομό Χανίων από μεγάλη διαφημιστική εταιρεία και όχι αποσπασματικές προβολές από κάθε Δήμο ή την Περιφέρεια ξεχωριστά.

Τέλος οι φορείς ζήτησαν πιστή τήρηση στα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς από Σεπτέμβρη η εικόνα μπορεί να ανατραπεί.