Ο κορωνοϊός χώρισε τα ζευγάρια – 10% η αύξηση σε σχέση με πέρυσι στα Χανιά

14.51

Και όμως τα στοιχεία από τα ληξιαρχεία επιβεβαίωσαν ότι ο κορωνοϊός δεν είναι μόνο παθολογική πανδημία για το σώμα αλλά έφερε και πανδημία στις σχέσεις των ζευγαριών. Ο περισσότερος χρόνος στο σπίτι έφερε για αρκετούς στην επιφάνεια τα προβλήματα στην επικοινωνία και σε άλλους τομείς και με το που έληξε η καραντίνα, τελείωσε και ο γάμος. Αυτό φαίνεται και από τα δημογραφικά στοιχεία του ά εξαμήνου του 2020 του Δήμου Χανίων.

Πιο αναλυτικά:

Για το διάστημα από 1/1/2020 έως 1/7/2020 το σύνολο των ληξιαρχικών πράξεων προσέγγισε τις 1.464, με 417 θανάτους, 787 γεννήσεις, 131 γάμους, 67 διαζύγια και 62 σύμφωνα συμβίωσης. Το δυσάρεστο είναι ότι τα περισσότερα διαζύγια αφορούν σε νέα ζευγάρια με μικρά παιδιά. Ποια είναι τώρα η αιτία του χωρισμού; Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η ασυμφωνία χαρακτήρων.

Όπως τονίζουν οι νομικοί, άπαξ και το ζευγάρι φτάσει στο γραφείο τους, δεν υπάρχει υπαναχώρηση αφού και το διάστημα αυτό που δίνει ο νόμος για επανασύνδεση δε φαίνεται να αλλάζει τη γνώμη των πρώην συντρόφων.

Ενώ πάντως όλοι λένε ότι αν υπάρχει αγάπη όλα μπορούν να ξεπεραστούν ανάμεσα στα ζευγάρια τελικά από τα στοιχεία φαίνεται ότι μόνο αυτή δε φτάνει…