Τι λέει το ΕΑΚ Χανίων στον απόηχο της επίσκεψης Αυγενάκη

16.13

Μόλις 150.000 ευρώ μένουν στο ΕΑΚ από τον ετήσιο προϋπολογισμό του περίπου ενός εκατομμυρίου για να το διαχειριστεί για συντηρήσεις και έκτακτες ανάγκες στις τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι στη διαχείριση του, το Εθνικό Στάδιο, το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα και το Σκοπευτήριο στο Καμπάνι. Το πρωί ο πρόεδρος του ΕΑΚ παραχώρησε στ στον απόηχο της επίσκεψης του Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας ότι τα λειτουργικά έξοδα δεν επιτρέπουν την αποκατάσταση των υποδομών από το ΕΑΚ.

Από πέρυσι η μισθοδοσία έξι μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων του ΕΑΚ, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του αθλητικού κέντρου και ο πρόεδρος ζήτησε από τον Λευτέρη Αυγενάκη να διευθετηθεί το θέμα με το Υπουργείο Οικονομικών καθώς δε δόθηκαν επιπλέον χρήματα στο ΕΑΚ για τη συγκεκριμένη δαπάνη των 85.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι 250.000 ευρώ στις οποίες αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, για τα μερεμέτια όπως είπε στο κολυμβητήριο Χανίων, αφορούν στα όσα είχαν υποδείξει την προηγούμενη φορά που είχαν επισκεφτεί το κολυμβητήριο μηχανικοί της ΓΓΑ, που είχε και σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο των στεγασμένων πισινών για λόγους ασφαλείας.

Τέλος, ο κ. Κουριδάκης ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ώστε να μειωθεί και το τεράστιο λειτουργικό κόστος των 450.000 ευρώ που απαιτούνται μόνο για το κολυμβητήριο Χανίων.