Το Βούλευμα της υπόθεσης Σούζαν Ίτον: “Δεν τον επηρέασαν οι φωνές στο κεφάλι του”

15.04

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να καθοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης για την υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον , τον Ιούλιο του 2019. Το star.gr που έφερε στη δημοσιότητα το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χανίων, στο οποίο αναφέρονται όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του πρωτοφανούς και αποτρόπαιου εγκλήματος που τάραξε τη διεθνή κοινή γνώμη, με δράστη τον 28χρονο σήμερα Χανιώτη ο οποίος κρατείται στις φυλακές, περιμένοντας τη δίκη του. Στο βούλευμα αναφέρονται τα όσα διαδραματίστηκαν από τη στιγμή που ο νεαρός καθ’ ομολογίαν δράστης χτύπησε με το αυτοκίνητο του την άτυχη βιολόγο στο Κολυμπάρι όπου εκείνη είχε πάει για σωματική άσκηση, μέχρι την σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι στο Μάλεμε όπου εντοπίστηκε τυχαία μετά από μία εβδομάδα, από δύο άτομα, νεκρή.

Επίσης αναφέρεται πως ο 28χρονος είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του, παρόλο που εκείνος υποστήριζε πως είχε κυριευτεί από σκοτεινές δυνάμεις που του έλεγαν τι να κάνει, αποδίδοντας τις φωνές στην ενασχόληση του με τη μαύρη μαγεία και τη σολωμονική. Οι λεπτομέρειες του βουλεύματος, είχαν παρουσιαστεί και στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Στο βούλευμα αναφέρονται όλες οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε η άτυχη Σούζαν Ίτον στα χέρια του τότε 27χρονου. Αφού την εντόπισε να κάνει τζόκινγκ τη χτύπησε με το αυτοκίνητο του μία φορά. Όμως δε σταμάτησε εκεί.  Η γυναίκα είχε πέσει στα γόνατα και στη συνέχεια την εμβόλισε ξανά και τη χτύπησε στο κεφάλι. Αφού πια έπεσε στο έδαφος, πέρασε από πάνω της με το αμάξι εγκλωβίζοντας την στους μπροστινούς τροχούς . Στη συνέχεια ενώ η γυναίκα ήταν ακόμη ζωντανή, την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ και τη μετέφερε στο σπήλαιο, βιάζοντας την πολλαπλώς.

Ο φερόμενος δολοφόνος και βιαστής της άτυχης γυναίκας την πέταξε πιθανότατα αναίσθητη, από ύψος 7 μέτρων στο πολεμικό καταφύγιο, με τον θάνατο της να αποδίδεται σε ασφυξία, μην αποκλείοντας οι ιατροδικαστές ενδεχομένως και τον στραγγαλισμό της.

Τέλος στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο 28χρονος δίνει την εντύπωση της ύπαρξης κάποιας ψυχικής διαταραχής αλλά δεν είναι δυνατή στο να μην αντιλαμβάνεται τι κάνει, καθώς όλες οι  κινήσεις του ήταν γρήγορες και μεθοδικές.