Βίντεο: Φωτιά έκαψε περίπτερο στη Χάληδων – Συνελήφθη 38χρονος για εμπρησμό

18.24

Παρανάλωμα του πυρός έγινε ένα περίπτερο στην οδό Χάληδων στην πλατεία της Μητρόπολης. Τα ξημερώματα ακούστηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες μια έκρηξη και σε λίγα λεπτά το περίπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Εκείνη την ώρα ο νεωκόρος της Μητρόπολης άνοιγε την εκκλησία όταν είδε τους καπνούς και αμέσως πήρε την αστυνομία τηλέφωνο και στη συνέχεια την Πυροσβεστική. Η κινητοποίηση ήταν άμεση ωστόσο μόνο στάχτη έμεινε από το εμπόρευμα.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την επιχείρηση, με τα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες ενώ η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο. Παράλληλα συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ έκοψε την παροχή ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ιδιοκτήτες είναι μια οικογένεια που δεν έχουν άλλο έσοδο πέραν της λειτουργίας του περιπτέρου και αυτή η φωτιά είναι για τους ίδιους μια οικονομική καταστροφή.

Το ανακριτικό της πυροσβεστικής έπιασε αμέσως δουλειά μετά την πυρκαγιά και αμέσως συμπέρανε ότι η φωτιά αυτή δεν οφείλεται σε βραχυκύκλωμα ή σε κάποιον άλλον τυχαίο παράγοντα, αναφέροντας στο πόρισμα της ότι ήταν ξεκάθαρα εμπρησμός. Από την έρευνα κατέληξε σε έναν 38χρονο Έλληνα ως τον φερόμενο ως δράστη ο οποίος και συνελήφθη.

Ο 38χρονος φέρεται να παραβίασε τα εξωτερικά ρολά του περιπτέρου και να του βάζει φωτιά, ενώ αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.

Ρεπορτάζ:Ευαγγελία Ξηρουχάκη