Χωρίς επίδομα και ταμείο οι εργαζόμενοι στην Εστίαση – Διαμαρτυρήθηκαν στον Παπαδεράκη

15.25

Στο Αμήν έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης που περιμένουν να ανοίξει η επιχείρηση στην οποία εργάζονταν πέρυσι. Με την αγωνία για το αν αυτή τελικά θα ανοίξει και οι ίδιοι θα επαναπροσληφθούν, καλούνται να ανταπεξέλθουν στην πληθώρα των οικονομικών τους υποχρεώσεων με τους αρκετούς να μην έχουν καθόλου χρήματα εδώ και περίπου ένα μήνα.

Το πρωί αντιπροσωπεία του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων , μαζί με εκείνο των ξενοδοχοϋπαλλήλων και το ΕΒΕΧ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια δίνοντας ένα υπόμνημα με τις προτάσεις τους στον Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Παπαδεράκη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων διεκδικούν την είσοδο τους στο ταμείο ανεργίας έως ότου ξαναπιάσουν δουλειά την επόμενη σεζόν αφού κάποιες επιχειρήσεις δε θα ανοίξουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ ζήτησε μεταξύ άλλων επιδοτούμενα προγράμματα από την Περιφέρεια, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας,  σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στον κλάδο του τουρισμού.