Ψυχίατρος μετά από 1,5 χρόνο στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων για 2 φορές τον μήνα

17.09

Δύο φορές τον μήνα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα επισκέπτεται το κατάστημα κράτησης Χανίων στην Αγυιά, ψυχίατρος από την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Χανίων. Το πρωί ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος μαζί με τον ψυχίατρο επισκέφτηκαν τον διευθυντή της φυλακής ανακοινώνοντας του τη στελέχωση αυτή, καθώς εδώ και 1,5 χρόνο έλειπε αυτή η ειδικότητα από το σωφρονιστικό κατάστημα, όταν σταμάτησε τις επισκέψεις ο ψυχίατρος από το ΚΕΘΕΑ.

Στη φυλακή όπως σημειώνει ο διευθυντής Γιώργος Κονταξάκης, το περίπου 70% των κρατουμένων χρήζει ψυχιατρικής υποστήριξης τόσο λόγω του εγκλεισμού τους όσο και της παθολογικής τους κατάστασης καθώς αρκετοί πριν μπουν στη φυλακή έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα θα μπορούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να λαμβάνουν τις υπηρεσίες του ψυχιάτρου μιας και καλούνται να διαχειρίζονται περίπου 570 κρατούμενους.

Ο διοικητής του νοσοκομείου επιπλέον δώρισε στη φυλακή μάσκες και αντισηπτικά για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό τονίζοντας πως όλο αυτό το διάστημα όσα τεστ έγιναν στο νοσοκομείο σε κρατούμενους ήταν όλα αρνητικά. Στο Υπουργείο συζητούν αν θα υλοποιηθεί πρόγραμμα διεξαγωγής τεστ αντισωμάτων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Από Σεπτέμβριο ενδέχεται οι επισκέψεις από ψυχίατρο στο κατάστημα κράτησης Χανίων να αυξηθούν σε μία φορά την εβδομάδα.