Κατάληψη στο ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου – Μαθητές “δυναμίτισαν” το κλίμα

15.17

Η συνέχεια στις καταλήψεις στα Χανιά σήμερα δόθηκε στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο Ακρωτηρίου. Οι μαθητές κλείδωσαν την εξώπορτα διεκδικώντας δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο τους καθώς οι κάρτες δεν έχουν δοθεί ακόμα με αποτέλεσμα κάποιοι να πληρώνουν μέχρι και δύο ευρώ εισιτήριο σε κάθε διαδρομή προκειμένου να πάνε στα μαθήματα τους.

Επιπλέον στα αιτήματα τους είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων καθώς όπως τονίζουν δεν έχει νόημα να φορούν μάσκες εντός της αίθουσας και εκτός στα διαλείμματα να τις βγάζουν. Όπως οι ίδιοι λένε είναι δύσκολο να τηρηθούν οι αποστάσεις αλλά βέβαια αυτό είναι κάτι που επαφίεται και στην ατομική τους ευθύνη.

Βέβαια κάποιοι την κατάληψη την πήραν για πλάκα ξεσπώντας στους δημοσιογράφους για την παρουσία τους και πέταξαν δυναμιτάκια τύπου “γουρούνες”, φωτοβολίδες, μπουκάλια με νερό ενώ προκάλεσαν και βανδαλισμούς εκτοξεύοντας και τους κάδους σκουπιδιών εντός της αυλής.

Οι μαθητές πέταξαν τα δυναμιτάκια προς το μέρος μας, ζητώντας την αποχώρηση μας από το σχολείο.

Στην ερώτηση για το αν θα συνεχιστεί και αύριο η κατάληψη απάντησαν ότι για αυτό θα αποφασίσουν αργότερα μέσα στην ημέρα.