Νοσοκομειακοί γιατροί Χανίων: Ακόμα ούτε προσλήψεις, ούτε κρεβάτια ΜΕΘ

15.22

Πέντε μήνες μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, το εθνικό σύστημα υγείας δεν ενισχύθηκε όπως διαφημιζόταν, από την κυβέρνηση  τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών των Χανίων. Παρά τις δεσμεύσεις και ανακοινώσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς στο νοσοκομείο Χανίων παραμένουν ακάλυπτες οργανικές θέσεις με τις πανελλαδικές ελλείψεις να υπολογίζονται στις 5.000.

Σε ότι αφορά στα κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Χανίων προβλέπονταν  8 επιπλέον τα οποία δεν έχουν ακόμη λειτουργήσει, τη στιγμή που πανελλαδικά αυξάνονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο άνοιγμα 6 κρεβατιών τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν τον Οκτώβριο.

Ο Covid – 19 είναι υπαρκτός και είμαστε όλοι εν δυνάμει ασθενείς με απρόβλεπτη εξέλιξη στον καθένα από εμάς λένε οι γιατροί οι οποίοι καλούν όλους τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης.

Η ανακοίνωση:

“Αγαπητοί συμπολίτες μας,

με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και προτεραιότητα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας, η ΕΓΕΣΥΧ νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει για τον υπαρκτό κίνδυνο εξάπλωσης του Covid-19 στο νομό μας. Η νόσος είναι εδώ και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Οι επιπλοκές της μπορεί να είναι απρόβλεπτες στον κάθε ένα από εμάς και το περιβάλλον του. Τα μέτρα προφύλαξης είναι γνωστά και οφείλουμε να τα τηρούμε χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις. Πέντε μήνες μετά την εμφάνιση του ιού στη χώρα μας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν ενισχύθηκε όπως διαφημιζόταν στις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Ενώ οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών ΕΣΥ ξεπερνούν τις 5000, το υπουργείο υγείας 4 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας εξέδωσε προκήρυξη για μόλις 82 θέσεις πανελληνίως!

Ενώ οι 560 κλίνες ΜΕΘ ήταν να γίνουν 1200…έγιναν 720.

Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Χανίων διαφημίζονται 8 νέες κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων προς ώρας δε λειτουργεί καμία!

Ενώ η κυβέρνηση είχε 5 ολόκληρους μήνες να προετοιμάσει το διαλυμένο ΕΣΥ για το 2ο κύμα του ιού, αναλώθηκε σε χειροκροτήματα, προσλήψεις-μπαλώματα συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών, και δραματικές εκκλήσεις στο φιλότιμο του λαού το οποίο μετουσιώθηκε σε «εμβόλιο».

Πέντε μήνες τώρα υπήρχε χρόνος, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε πολιτική βούληση.

Κάνουμε έκκληση για δεύτερη φορά να μην προσέρχεστε στους χώρους του νοσοκομείου χωρίς σοβαρό λόγο.

Προστατέψτε ως συνοδοί τους υπόλοιπους ασθενείς φορώντας μάσκα και τηρώντας αυστηρά το επισκεπτήριο. Οφείλουμε να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων.Οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων θα δώσουν τη μάχη τους όπως πάντα, μια μάχη που για να μη γίνει άνιση χρειάζεται τη συμμέτοχη όλων μας.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΓΕΣΥΧ”