Στοίχημα ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός στα Νεώρια – Τον Νοέμβριο οι χρήσεις

15.59

Το πρώτο παραδοτέο από το Πολυτεχνείου Κρήτης, μετά από τρεις μήνες, προς τον Δήμο Χανίων για την εξέλιξη των ερευνών στα Νεώρια έχει στην κατοχή του εδώ και λίγες ημέρες ο Δήμος. Ο υπεύθυνος καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεκμηρίωσης και Αποκατάστασης Μνημείων, Νικόλαος Σκουτέλης, υπογράμμισε ότι παραδόθηκε η μεθοδολογία των ερευνών και τμήμα της ιστορικής τεκμηρίωσης, αυτές τις ημέρες γίνεται η τοπογραφική αποτύπωση και οι μετρήσεις αντοχής των υλικών και του υπεδάφους.

Τον Νοέμβριο υπολογίζεται να έχει ολοκληρώσει το Πολυτεχνείο το δεύτερο παραδοτέο το οποίο κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντικό καθώς θα προσδιοριστούν οι χρήσεις και στις αρχές της χρονιά το τρίτο, για να τα μελετήσει το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε εντός των 20 μηνών να είναι έτοιμη και η οριστική μελέτη για την αποκατάσταση και χρήση των Νεωρίων.

Αν και ο καθένας θα περίμενε ότι η δυσκολία θα ήταν στην στατικότητα του μνημείου, τελικά το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί σύμφωνα με τον κ. Σκουτέλη είναι η εναρμόνιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και ο φωτισμός με την ιστορία του μνημείου.