Χανιά: Αντιδρούν στο κλείσιμο στις 12, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι

15.26

Περίπου 2,5 μήνες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων στην εστίαση στις 25 Μαΐου, οι επιχειρηματίες του κλάδου έρχονται αντιμέτωποι με ένα νέο εμπόδιο για την επιβίωση τους. Αφού έμειναν 2,5 μήνες κλειστοί λόγω του lock down από σήμερα στις 12 το βράδυ η κυβέρνηση τους υποχρεώνει να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι επιχειρηματίες χαρακτηρίζουν το μέτρο ως ταφόπλακα στον κλάδο.

Από σήμερα, από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί, θα παραμένουν κλειστά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια, στις εξής περιοχές:

Στις Περιφέρειες: Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Στις Περιφερειακές Ενότητες: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

Στους Δήμους: Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Εκτός από τους επιχειρηματίες που θα δουν τα έσοδα τους να πέφτουν κατακόρυφα τον μήνα που περίμεναν να βγάλουν μερικά από τα σπασμένα, και οι εργαζόμενοι θα δουν τα μεροκάματα τους να μειώνονται.

Οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι στις τουριστικές περιοχές όπως η Κρήτη, οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι είναι μέχρι αργά στις παραλίες και βγαίνουν από τις 10 και μετά για φαγητό ή ποτό. Το καλό σενάριο είναι από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάξουν συνήθειες και να βγουν νωρίτερα για τη βόλτα τους και το κακό και πιο πιθανό είναι να μη βγουν καθόλου αλλά να πιάσουν τις παραλίες και τους δημόσιους χώρους γιατί στον πιο τουριστικό μήνα κανείς δεν κάθεται μέσα.

46 σύλλογοι Εστίασης σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ αυτών και σύλλογοι της Κρήτης, συνυπέγραψαν ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση , «να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην οδηγηθεί ο μεγαλύτερος κλάδος σε αφανισμό».

Η απόφαση προς το παρόν είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Αυγούστου.