Χανιά: Το ρολόι χτύπησε 12 και έφυγαν όλοι από τις επιχειρήσεις – Η εικόνα στο Ενετικό Λιμάνι

15.03

Ποιος θα πίστευε ότι τον Αύγουστο στα Χανιά οι επιχειρήσεις εστίασης θα έκλειναν από τις 12 τα μεσάνυχτα; Κι όμως αυτό έγινε πράξη χτες. Στο Ενετικό Λιμάνι ενώ χιλιάδες κόσμου βρισκόταν στα καφέ, μπαρ και εστιατόρια, ξαφνικά η μουσική σταμάτησε, τα ποτά μαζεύτηκαν από τους σερβιτόρους και ο κόσμος αποχώρησε από τις επιχειρήσεις.

Μια εικόνα πρωτόγνωρη τόσο για τους πελάτες όσο και τους επιχειρηματίες οι οποίοι σέβονται τα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού, ωστόσο αυτός ο περιορισμός ήταν ακόμα ένα χτύπημα εναντίον του τζίρου τους.

Ας δούμε όμως τι συνέβαινε στα Χανιά 1 ώρα πριν το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Στο κέντρο της πόλης η κίνηση ήταν ακόμα αυξημένη με τους οδηγούς να πηγαίνουν αλλά και να επιστρέφουν στον προορισμό τους. Σε δρόμους με καφέ μπαρ και εστιατόρια, όπως η οδός Ποτιέ και η Χατζημιχάλη Νταλιάνη, δεν έπεφτε καρφίτσα.

Από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των ιδιοκτητών ήταν το πως θα συμμορφωθεί ο κόσμος που έχει έρθει για τις διακοπές του στο μέτρο, χωρίς αντιδράσεις.


Οι επιχειρηματίες περίμεναν η κυβέρνηση να δείξει ελαστικότητα για αυτές τις μέρες του 15Αύγουστου και να έδινε μια μεγαλύτερη παράταση στις επιχειρήσεις καθώς αυτό που προβλέπουν είναι ο κόσμος να συνωστίζεται σε άλλους δημόσιους χώρους.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άδειασαν από κόσμο και οι επιχειρήσεις στη Νέα Χώρα, καθώς οι εργαζόμενοι ενημέρωναν από νωρίς τους θαμώνες ότι στις 12 θα πρέπει να κλείσουν. Ίδια εικόνα και στην παραλιακή του Κουμ Καπί. Όσοι περνούσαν ένιωθαν ότι τα καφέ και οι ταβέρνες δεν άνοιξαν καθόλου.

Εν τω μεταξύ, μία ήταν η εξαίρεση στο μέτρο της απαγόρευσης από ένα μπαρ στο κέντρο της πόλης το οποίο είχε εντός θαμώνες στη μία μετά τα μεσάνυχτα και λειτουργούσε. Η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερο κλείσιμο. Οι έλεγχοι του Λιμεναρχείου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και της αστυνομίας στον νομό δε διαπίστωσαν παραβάσεις.

Ο κόσμος πάντως σάστισε μόλις έκλεισαν οι επιχειρήσεις και αποζητούσε ένα σημείο για να συνεχίσει τη βόλτα του. Είτε αυτό ήταν ένα παγκάκι, είτε ο προβλήτας του λιμανιού, είτε και ο συγκεκριμένος πλανόδιος καλλιτέχνης που ήταν ο μόνος με μουσική στο λιμάνι μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.