Εν αναμονή νέας προθεσμίας για ενστάσεις στους δασικούς χάρτες

14.46

Την αναμόρφωση των δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν πριν την εφαρμογή του νέου περιβαλλοντικού νόμου υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας.

Προβλέπονται οι διαδικασίες που αφορούν και τους δασικούς χάρτες οι οποίοι ήταν υπό ανάρτηση και τώρα αναμορφώνονται και μέσα στο επόμενο δίμηνο (30/9) θα αναρτηθούν.

Οι πολίτες που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τις ενστάσεις τους θα πρέπει να παρακολουθούν το πότε θα ανακοινώσει το Υπουργείο προθεσμία για να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους.

Μέχρι σήμερα στο Δασαρχείο Χανίων έχουν κατατεθεί 4.000 ενστάσεις για το 5,5% του νομού που έχει αναρτηθεί και αφορά σε Γαύδο και τις δημοτικές ενότητες πέριξ της πόλης των Χανίων.

Παράλληλα το Υπουργείο ζητά από τις επιτροπές των ενστάσεων των Δασαρχείων να συνεδριάζουν κάθε εβδομάδα προκειμένου να προχωρά πιο γρήγορα η εξέταση των αντιρρήσεων. Για παράδειγμα από τις 4.000 στα Χανιά έχουν εξεταστεί μόλις 300.

Τέλος το υπόλοιπο 95% θα ανακοινωθεί μαζικά και για όλην την Κρήτη και η Δασάρχης ζητά από το Υπουργείο ενίσχυση σε υπαλλήλους για να μπορέσει η υπηρεσία να ανταπεξέλθει στις ανάγκες.