Περίπου 2 χρόνια θα χρειαστούν μέχρι τις δημοπρατήσεις για τον ΒΟΑΚ – Τι λέει ο προηγούμενος μελετητής

14.43

Τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα θα χρειαστούν προκειμένου να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι στις τεχνικές μελέτες του ΒΟΑΚ εκτιμά ο κ. Παναγής Τονιόλος που είναι ο μελετητής που είχε παρουσιάσει πέρυσι τον Φεβρουάριο την προμελέτη για όλο το μήκος του ΒΟΑΚ. Πάνω σε αυτήν τονίζει ο κ. Τονιόλος το Υπουργείο Υποδομών στηρίζεται για τις τελικές μελέτες, γεγονός που σημαίνει ότι η νέα ηγεσία δεν παρέλαβε μόνο σκίτσα για τον νέο αυτοκινητόδρομο.

Ο κ. Τονιόλος σημειώνει ότι η δική τους προμελέτη είχε προτείνει το κόστος κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου μέχρι 2 δις, ενώ τώρα φαίνεται ότι οι πιστώσεις που θα απαιτηθούν θα είναι μεγαλύτερες.

Παράλληλα να θυμίσουμε ότι η προμελέτη αυτή προέβλεπε περίπου 11 τούνελ κατά μήκος του ΒΟΑΚ, και οι Κρητικοί είναι σε αναμονή για να δουν τι προβλέπει η τελική μελέτη όταν αυτή παρουσιαστεί.

Τέλος, σε ότι αφορά στην επιβολή διοδίων ο κ. Τονιόλος σημειώνει ότι οι χρήστες των αυτοκινητόδρομων πρέπει να πληρώνουν, το κόστος όμως για την Κρήτη δεν πρέπει να είναι υψηλό.