Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 4 αγνοούμενος – Την απέλαση περιμένει ο ναυαγός

15.15

Από θάλασσα και ξηρά συνεχίζονται για 2η ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αλλοδαπών που σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός διασωθέντα, επέβαιναν μαζί του σε Λέμβο. Να θυμίσουμε πως το Σάββατο βράδυ το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για άνθρωπο στη θάλασσα στην περιοχή «ΑΚΡΑΣ ΣΠΑΘΑΣ» βορειοδυτικά του Κολυμβαρίου στα Χανιά.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Χανίων και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή έσπευσε αρχικά το Φ/Γ πλοίο “PACIFIC M” σημαίας Τόνγκο, το οποίο περισυνέλεξε τον ναυαγό από τη θάλασσα και στη συνέχεια περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον διασωθέντα και τον μετέφερε στον λιμένα Κολυμβαρίου όπου ανέμενε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ , προκειμένου διακομισθεί  στο νοσοκομείο Χανίων.

Πρόκειται για έναν 25χρονο Αλγερινό ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και περιμένει την απέλαση του. Στην κατάθεση του είπε ότι μαζί του στη Λέμβο επέβαιναν ακόμα τρεις Τυνήσιοι και ένας Λύβιος και το ταξίδι τους είχε αφετηρία την Τυνησία και προορισμό την Ιταλία. Οι κακές καιρικές συνθήκες όμως ανέτρεψαν τη βάρκα. Ο ένας από τους 4 φέρεται να είναι και ο διακινητής με τον 25χρονο να δηλώνει ότι πλήρωσε αρκετά χρήματα για αυτό το ταξίδι.

Από το πρωί οι έρευνες συνεχίζονται με 10 ιδιωτικά σκάφη 2 πλωτά του λιμενικού και από ξηράς εθελοντές του ερυθρού σταυρού και δύο περιπολικά του λιμενικού χτενίζουν τις ακτές για να δουν αν εκεί υπάρχει κάποιο ίχνος των αγνοουμένων. Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να πέσει το φως της ημέρας.