Υπεγράφη η μελέτη για την αποκατάσταση της ΙΜ Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων

14.57

241.800 ευρώ θα κοστίσει η εκπόνηση της μελέτης για την προστασία και ανάδειξη της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι στα Χανιά. Το πρωί παρουσία της Υπουργού πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση με τα συμβαλλόμενα μέλη, την Περιφέρεια Κρήτης, την Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονής της Αγίας Τριάδας, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Υπουργείο. Η μελέτη έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες και η Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ανάδειξη των μνημείων της Κρητικής Αναγέννησης, που είναι μεταξύ άλλων και η Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι, η Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο και η Αγία Αικατερίνη στο Ηράκλειο.

Το έργο προβλέπει την αποκατάσταση και νέα χρήση της Ιερατικής Σχολής που έχει εγκαταληφθεί εδώ και δεκαετίες, την αποκατάσταση των περίπου 5 ερειπωμένων κατοικιών που βρίσκονται εκτός της Μονής και η Μετατροπή τους σε ξενώνες αλλά και τη διαμόρφωση του Περιβάλλοντα χώρου.

Το κόστος υλοποίησης της μελέτης αναμένεται να είναι αρκετά υψηλό αν αναλογιστεί κάποιος ότι το κτήριο της Ιερατικής Σχολής είναι 1.150 τετραγωνικά μέτρα.