Ύποπτο σκάφος εντοπίστηκε στη Χρυσοσκαλίτισσα – Ερχόταν από Λιβύη – Χειροπέδες στο πλήρωμα

15.50

Τις ύποπτες κινήσεις ενός ταχύπλοου σκάφους εντόπισε η καταδίωξη του Λιμενικού Σώματος της Παλαιόχωρας την Τετάρτη λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Το μαύρο φουσκωτό ακινητοποιήθηκε από τους λιμενικούς ανοιχτά της Χρυσοσκαλίτισσας.

Από τους 7 επιβαίνοντες οι έξι φέρεται να είναι Έλληνες, από τους οποίους οι δύο Κρητικοί και ο 7ος Ισπανός. Οι λιμενικοί τους οδήγησαν στο λιμάνι όπου εκεί εντόπισαν δύο  όπλα και πολλές σφαίρες καλάσνικοφ.

Αμέσως και οι 7 συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο Χανίων για προανάκριση.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σκάφος είναι μήκους 10 μέτρων και είναι γνωστό στις αρχές. Και πέρυσι είχε ακινητοποιηθεί όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε όλα τα νόμιμα έγγραφα για Αλεξάνδρεια και αφέθηκε να συνεχίσει τον προορισμό του.

Οι κάτοικοι της Παλαιόχωρας σημειώνουν ότι στα νότια παράλια της Κρήτης γίνεται κάθε καλοκαίρι διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων και θα πρέπει οι λιμενικές αρχές να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στην υπόθεση συμμετέχει εκτός από το λιμενικό, η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ερευνούν με πολύ προσοχή την όλη υπόθεση καθώς το σκάφος είχε διαδρομή από την Λιβύη προς την Ελλάδα.

Τέλος πάνω στο ταχύπλοο ήταν εγκατεστημένα δορυφορικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας ενώ ο φάρος του σκάφους έφερε μπλε χρώμα, το οποίο προβλέπεται μόνο για τα σκάφη του λιμενικού σώματος.