4 Ιουλίου έρχονται οι Σουηδοί στο αεροδρόμιο Χανίων – “Οι πληρότητες θα είναι πολύ χαμηλές”

15.37

Στις 4 Ιουλίου θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Χανίων, η πρώτη πτήση του tour operator Apollo, του Der Touristik Group, από την Στοκχόλμη, ανοίγοντας την εφετινή τουριστική περίοδο από την Σκανδιναβία. Η άμεση αντίδραση του Apollo, έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση της Σουηδού υπουργού Εξωτερικών Ann Linde, σύμφωνα με την οποία η Σουηδία θα άρει τους περιορισμούς στα ταξίδια σε 10 χώρες. Χαμηλές θα είναι οι πληρότητες από όλους τους Σκανδιναβικούς τουριστικούς πράκτορες σημειώνει ο εκπρόσωπος ενός μεγάλου tour operator της Σκανδιναβίας, του Nordic Leisure Travel Group.

Από τις 30 Ιουνίου η Σουηδία άρει την σύσταση για μη απαραίτητα ταξίδια για 10 ευρωπαϊκές χώρες. Τις Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιταλία, Κροατία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ελβετία και Ισπανία. Στα Χανιά η πρώτη πτήση από τον tour operator Apollo θα έρθει από την Στοκχόλμη στις 4 Ιουλίου.

Από την πλευρά του ο Σκανδιναβικός τουρ οπερατορ nordic leisure travel group που έχει εξαγοράσει τον Thomas Cook Σκανδιναβίας θα περιμένει ένα μήνα για να δει τις εξελίξεις πριν ξεκινήσει τις πτήσεις από Σουηδία, Δανία, Νορβηγία και Φινλανδία.

Όποιος λέει ότι θα κινηθεί σε καλά επίπεδα είναι υπεραισιόδοξος τονίζει ο κύριος Αυγουστινάκης, αφού κανένας από τους μεγάλους τουρ οπερατορ δε θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο των συνεργατών των προηγούμενων ετών σε όλη την Ελλάδα και θα πρέπει να γίνουν επιλογές.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των ξενοδοχείων δεν έχει ανοίξει αφού οι Σκανδιναβικές χώρες αργούν να ανοίξουν τα σύνορα τους και θα ξεκινήσουν με μικρό αριθμό τουριστών.