80% η πτώση στην κίνηση τουριστών στο Ελαφονήσι

14.44

9 Ιουλίου 2020 και η εικόνα που παρουσιάζει μια από τις πιο δημοφιλής παραλίες διεθνώς είναι αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες. Στο Ελαφονήσι τις τελευταίες ημέρες ο κόσμος γέμισε την παραλία απολαμβάνοντας το μπάνιο του. Μέχρι να ανοίξουν οι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό το Ελαφονήσι έμοιαζε με έναν ξεχασμένο εξωτικό παράδεισο τις καθημερινές αφού σχεδόν μόνο οι κάτοικοι της περιοχής και λιγοστοί επισκέπτες πήγαιναν για το μπάνιο τους. Σύμφωνα με τους Δημάρχους Κισάμου και Καντάνου Σελίνου, από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έχει ουσιαστικά ξεκινήσει η επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Η πτώση είναι φανερή στην κίνηση αφού σύμφωνα με τον  Δήμαρχο Κισάμου, Γιώργο Μυλωνάκη μόλις το 20% των τουριστών της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, επισκέπτεται το Ελαφονήσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι ξένοι επισκέπτες που αυτές τις μέρες κάνουν το μπάνιο τους στην φημισμένη παραλία είναι κυρίως από Γερμανία, Πολωνία, Λιθουανία και Ρουμανία.

Οι υπάλληλοι των δύο Δήμων κάνουν συστάσεις στους επισκέπτες να μη συνωστίζονται και να τηρούν τις αποστάσεις για την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Σε ότι αφορά στους υπαλλήλους που εργάζονται στην καντίνα, στα ομπρελοκαθίσματα αλλά και γενικότερα στις υπηρεσίες της παραλίας, ο Δήμαρχος Κανδάνου – Σελίνου, Αντώνης Περράκης σημειώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί λίγο λιγότεροι από πέρυσι, όταν όμως αυξηθεί η επισκεψιμότητα θα υπάρχει περιθώριο για επιπλέον θέσεις εργασίας.