850.000 € η αποκατάσταση της οδού Μαλινδρέτου – Τι προβλέπει η μελέτη

14.39

Μέσα σε τρεις μήνες από την έναρξη των εργασιών, πιστεύει ο μελετητής της αποκατάστασης των κατολισθήσεων της οδού Μαλινδρέτου ότι θα έχει λυθεί το πρόβλημα με τις κατολισθήσεις στο σημείο στον πάνω Σταλό στα Χανιά. Το πρωί παρουσιάστηκε η μελέτη στο Δημαρχείο της πόλης με καλεσμένους τους κατοίκους της περιοχής. Η μελέτη προβλέπει διπλά τοιχία συγκράτησης των πρανών.

Το κόστος αποκατάστασης είναι εξαιρετικά σημαντικό αφού προϋπολογίζεται στις 850.000 ευρώ με τον Δήμαρχο Χανίων να εκτιμά ότι ενδεχομένως να ξεπεράσει και το ένα εκατομμύριο αν οι κάτοικοι ζητήσουν απαλλοτριώσεις αντί να παραχωρήσουν μέρος της περιουσίας προκειμένου να λυθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται το πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, σημείωσε ότι για την αναζήτηση των πιστώσεων θα απευθυνθεί και στην Περιφέρεια μιας και οι κατολισθήσεις ξεκίνησαν λόγω των εργασιών που εκτελέστηκαν τη δεκαετία του 90 για την διάνοιξη της εθνικής οδού και υπάρχει έγγραφο το οποίο αποδίδει ευθύνες στην Περιφέρεια.

Τέλος σύμφωνα με τους μελετητές το έργο πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μιας και υπάρχουν σπίτια στην περιοχή που βρίσκονται στο όριο της αντοχής μιας νέας κατολίσθησης.