Αυτό είναι το email επικοινωνίας των ζευγαριών με το ΓΝΧ για την Τράπεζα Κρυοσυντήρησης

16.48

Από σήμερα είναι έτοιμο το νοσοκομείο Χανίων να δέχεται τα αιτήματα των ζευγαριών αλλά και των γυναικών που έχουν καταψύξει ωάρια και έμβρυα και φυλάσσονται στην Τράπεζα Κρυοσυντήρησης η οποία εδώ και λίγες μέρες βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η μονάδα και το αρχείο που την συνοδεύει να θυμίσουμε πως μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά όταν η άδεια του Ανακλήθηκε από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για έξι μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι για οποιοδήποτε ερώτημα όπως, για το πως μπορούν να λάβουν το γενετικό τους υλικό από την Τράπεζα Κρυοσυντήρησης θα αποστέλλουν ένα γραπτό email στη διεύθυνση emvcenter@chaniahospital.gr, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν ότι είναι οι κάτοχοι του email που αποστέλλεται το αίτημα.

Πάντως σε μία μόλις ώρα ενεργοποίησης του email ήταν πολλά τα ζευγάρια από Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, τα οποία απεύθυναν διάφορες ερωτήσεις για το γενετικό τους υλικό, για το οποίο υπεύθυνη να απαντήσει είναι η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, σε συνεργασία με την εμβρυολόγο που έχει προσληφθεί για αυτόν τον σκοπό.

Τέλος,  πολλά από τα ζευγάρια ήδη έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση νέου γιατρού και εμβρυολόγου για να προχωρήσουν σε τεχνητή γονιμοποίηση.