Αύξηση στην τιμή των αγροτικών προϊόντων αναμένεται μετά την καταστροφή στη Θεσσαλία

16.24

Τόνοι προϊόντων αγροτικής παραγωγής και κρέατος χάθηκαν στη λάσπη από τη φονική κακοκαιρία daniel στη Θεσσαλία και η επιστροφή στην κανονικότητα φαντάζει Γολγοθάς για τους αγρότες του κάμπου. Αυτή η χαμένη παραγωγή θα επηρεάσει όμως όλη τη χώρα γιατί όπως είναι γνωστό οι νόμοι της αγοράς με την προσφορά και τη ζήτηση θα αυξήσουν και άλλο τις τιμές.

 

Δεν έφταναν οι καύσωνες του καλοκαιριού και τα οι υψηλές τιμές στα καύσιμα που κάνουν κάποια αγροτικά προϊόντα είδη πολυτελείας όπως είναι οι μπάμιες και τα φασολάκια, αναμένεται απλησίαστα να γίνουν και τα μήλα, τα αχλάδια, τα ακτινίδια  αλλά και το βαμβάκι .

Ακόμα και οι εισαγωγές θα είναι πιο ακριβές μιας και στις χώρες της νότιας Ευρώπης παρουσιάζεται παρόμοιο πρόβλημα κυρίως σε Ισπανία και Ιταλία με τις καιρικές συνθήκες. Στα κάγκελα είναι οι καταναλωτές που ολοένα καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε αυτό το ράλι της ακρίβειας.

Η πολιτεία να παρέμβει λένε οι παραγωγοί γιατί αυτή η αύξηση δε συμφέρει κανέναν ούτε τους ίδιους και σίγουρα ούτε τους καταναλωτές.

Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς θα χρειαστούν χρόνια και αδιανόητα ποσά για να επανέλθει στην κανονικότητα ο Θεσσαλικός κάμπος.