Διαμαρτυρήθηκαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης για την ακρίβεια στα Χανιά

16.30

Τον υπεύθυνο για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης αναζητούν με τις κινητοποιήσεις τους καθώς παρακολουθούν τις ευθύνες να πετάγονται από το Αστικό ΚΤΕΛ στο Πολυτεχνείο Κρήτης και αντίστροφα αλλά και στο Κράτος του οποίου το νομικό πλαίσιο δεν καλύπτει την δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών. Μετά τα γραφεία του ΚΤΕΛ, μετά την Πρυτανεία, σήμερα οι φοιτητές βρέθηκαν στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Η μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών του λεωφορείου από τα 17 στα 40 ευρώ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ακρίβειας για τους φοιτητές. Ενοίκια υψηλά για λίγα τετραγωνικά στα οποία ζουν ως συγκάτοικοι, λογαριασμοί, σίτιση και μετακίνηση κοστίζουν τουλάχιστον όσο ένας μηνιαίος μισθός.

Για πολλούς φοιτητές που οι γονείς τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, η εργασία παράλληλα με τις σπουδές είναι μονόδρομος, ενώ κάποιοι πρωτοετείς φέτος ήρθαν είδαν και απήλθαν, αφού ούτε σπίτι βρήκαν, ούτε τον τρόπο να μείνουν στα Χανιά για να σπουδάσουν.

Οι φοιτητές διεκδικούν την επαναφορά της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών του ΚΤΕΛ αλλά και καλύτερες παροχές από την υπηρεσία μέριμνας του πολυτεχνείου Κρήτης.