Έφτασε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο του Δήμου Χανίων- Αναμένονται οι άδειες για τα περιφερειακά πάρκινγκ

17.07

Στην παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου για την μετακίνηση των πολιτών από και προς το κέντρο των Χανίων, από τα Περιφερειακά πάρκινγκ, προχώρησε ο Δήμος Χανίων. Νωρίς το μεσημέρι στον χώρο του ΚΤΕΛ η ανάδοχος εταιρεία παρέδωσε το ηλεκτρικό λεωφορείο και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα 4 με τις διαδικασίες για την απόκτηση τους να ολοκληρώνονται πριν 1,5 χρόνο.

Τα πράσινα λεωφορεία σε ότι αφορά στο περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα έχουν ως στόχο την αποσυμφόρηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, αλλά για να τα δούμε στους δρόμους θα πρέπει πρώτα να τεθούν σε λειτουργία τα περιφερειακά πάρκινγκ.

Στον Δήμο Χανίων οι προσλήψεις είναι περιορισμένες και ο Δήμος θα αναζητήσει την υπογραφή σύμβασης με το αστικό και το υπεραστικό ΚΤΕΛ, προκειμένου οι οδηγοί τους να εκτελούν το μεταφορικό έργο των δημοτών.

Να σημειωθεί πως σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει και η προμήθεια 300 ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία έχουν ξεχωριστή χρηματοδότηση και θα τοποθετηθούν σε 8 σημεία στην πόλη.

Τέλος, στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνονται και οι ταχυφορτιστές οι οποίοι θα τοποθετηθούν στη Λαχαναγορά Χανίων και στην Πελεκαπίνα. Οι δημότες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρικά λεωφορεία όταν τεθούν σε λειτουργία τα περιφερειακά πάρκινγκ, σε Κλαδισό, Γογονή, Λεωφόρο Μουρνιών, στον Άγιο Λουκά και στο Ακρωτήρι στη Σοφοκλή Βενιζέλου.