Έγκλημα ή αυτοκτονία ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη; – Ξεκίνησε το εφετείο

16.23

Αναβιώνουν έξι χρόνια μετά, οι συνθήκες θανάτου της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη στο Κολυμπάρι Χανίων. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό κάθεται ο 55χρονος σήμερα σύζυγος της η οποίος την ημέρα εκείνη του Μαρτίου του 2016, κάλεσε την αστυνομία λέγοντας πως η σύζυγος του είναι νεκρή καθώς αυτοκτόνησε.

Πρωτόδικα το 2017 οι 3 δικαστές στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου δεν είχαν πειστεί από τα όσα ανέφερε ο κατηγορούμενος και ψήφισαν την ενοχή του, ωστόσο οι 4 λαϊκοί δικαστές τον αθώωσαν καθώς πίστεψαν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, αυτό είχε προτείνει τότε και ο Εισαγγελέας της έδρας.

Η υπόθεση εκδικάζεται μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου και ο 55χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της συζύγου του.

Στις 10 περίπου το πρωί μετά από 5 αναβολές, ξεκίνησε στο Εφετείο Χανίων η δίκη με πρώτο μάρτυρα τον αδερφό της άτυχης 47χρονης ο οποίος ζει στο εξωτερικό. Η έδρα θέλησε να μάθει το πως ήταν η ζωή της αδερφής του με τον σύζυγο της και αν κάποια στιγμή του είχε αναφέρει το οτιδήποτε για τη σχέση τους.

Ο αδερφός της υποστήριξε ότι είχε πολύ καλή σχέση με την αδερφή του αλλά δεν ήξερε αν είχε οικογενειακά προβλήματα. Αυτό που είχε διαπιστώσει ήταν ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα καθώς όπως είπε: «την ημέρα του θανάτου μιλήσαμε με την αδερφή μου γύρω στις 8 το βράδυ. Σχεδιάζαμε τις διακοπές μας για να έρθουμε στην Ελλάδα τον Απρίλιο. Με ρώτησε η αδερφή μου αν μπορώ να πληρώσω την επισκευή του θερμοσίφωνα για να έχουμε ζεστό νερό όταν κατέβουμε. Εμείς δεχτήκαμε. Διαπιστώσαμε και σε άλλες περιπτώσεις ότι είχε οικονομικά προβλήματα. Διαπιστώσαμε ότι ο άνδρας της, της έπαιρνε τα χρήματα που πληρωνόταν από τη δουλειά της.(…) Είμαι στεναχωρημένος με την αδερφή μου γιατί δεν μου άνοιξε την ψυχή της. Αν μου την άνοιγε ίσως να ζούσε σήμερα»


Ο αδερφός της τόνισε ότι της είχε πει να πάει στη Γερμανία. Να ξεκινήσει καινούρια ζωή. Μου είπε «όπου κι αν πάω θα με βρει» Ένιωθε ένα φόβο. Φοβόταν τον σύζυγό της.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο αστυνομικός της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων, που συμμετείχε στην αυτοψία του δωματίου στο οποίο βρέθηκε νεκρή σε λίμνη αίματος πυροβολημένη στο κεφάλι η 47χρονη. Όπως υποστήριξε στην κατάθεση του και μετά από ερώτηση της προέδρου, το όλο σκηνικό παρέπεμπε σε εγκληματική ενέργεια και όχι σε αυτοκτονία σε συνεργασία με τα ευρήματα και του ιατροδικαστή. Σύμφωνα με τον αστυνομικό το όπλο βρέθηκε κοντά στον αριστερό της ώμο ενώ η ίδια ήταν δεξιόχειρας και βρέθηκαν και κάποια σημάδια στον λαιμό της. Παράλληλα σε έρευνα που πραγματοποίησαν βρέθηκε ένα σημείωμα στην τσάντα της 47χρονης, με το δικαστήριο να προσπαθεί να καταλάβει αν το σημείωμα είχε γραφεί πρόσφατα από την ίδια ή παλιότερα.

Ακολούθησε η ερώτηση προς τον αστυνομικό από την πρόεδρο της έδρας ,

  • σε τι κατάσταση ήταν ο κατηγορούμενος όταν μπήκατε στο σπίτι και τον είδατε;
  • Ήταν ταραγμένος και έκλαιγε.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο ανιψιός του κατηγορούμενου ο οποίος ήταν από τους τελευταίους που είχε δει τη θεία του ζωντανή στο σπίτι της καθώς η 47χρονη τον είχε καλέσει για να συζητήσουν με τον θείο του θέματα δουλειάς. Κάποια ώρα αργότερα αποχώρησε και ξαναπήγε στο σπίτι όταν ένας άλλος θείος του τον κάλεσε πίσω στο σπίτι λέγοντας του ότι η θεία του αυτοκτόνησε.

Η έδρα κάλεσε και άλλους μάρτυρες προς εξέταση.

Η υπεράσπιση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η 47χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της επειδή είχε πέσει σε κατάθλιψη επειδή δεν είχε κάνει παιδιά.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα.