Εκτός εαυτού ο Λιάγκας με την υπόθεση της Άννυ: «Πρέπει να βασανιστεί για μέρες μέχρι να πεθάνει «Να τον γδάρεις ζωντανό!»

15.14

Εκτός εαυτού ο παρουσιαστής του Πρωινού με το αποτρόπαιο έγκλημα που αποκαλύφθηκε. Για την 4χρονη Άννυ που δολοφονήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος για να καλύψει το έγκλημα στη συνέχεια τεμάχισε και έβρασε το ίδιο του το παιδί.

Δίχως προηγούμενο για το φρικιαστικό έγκλημα το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα:

«Πρέπει να μπούμε σε λεπτομέρειες του εγκλήματος γιατί πρέπει να αναδείξουμε την τερατώδη ανθρώπινη φύση σε όλη της την έκφανση. Πραγματικά ένας άνθρωπος που δεν ήταν πατέρας αυτού του παιδιού γιατί ο πατέρας δε μπορεί να φέρεται έτσι. Πατέρας βιολογικός ήταν, ποτέ δεν το αισθάνθηκε παιδί του το συγκεκριμένο, αισθάνθηκε ότι είχε ένα βάρος. Και το βάρος αυτό το μαγείρεψε και το πέταξε στα σκουπίδια. Αυτό τον τρόπο βρήκε έναν άνθρωπος διεστραμμένος, ένας άνθρωπος βουτηγμένος στην παρανομία, στα ναρκωτικά. Τι να πω δεν είναι άνθρωπος! Το άνθρωπος είναι πολύ τιμητικό για αυτόν.

Ούτε ζώο. Δεν υπάρχει ζώο που να σκοτώνει και να τρώει το παιδί του. Βλέπουμε και φωτογραφία και καλύπτουμε το πρόσωπο αυτού το αλήτη. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια νομοθεσία είναι αυτή που θα μου πει ως ΑΝΤ1 γιατί έδειξες το πρόσωπο ατού του αλήτη, από τη στιγμή που έχει ο ίδιος ομολογήσει το έγκλημα του και είναι δεδομένο ότι το έχει κάνει αυτός. Γιατί υπάρχει αυτή η περιβόητη νομοθεσία ότι θα πρέπει να αποδειχτεί το έγκλημα και μετά να τον δείξουμε. Καταρχήν αυτός ο άνθρωπος προβλέπω, και το λέω με πλήρη επίγνωση ότι δε θα φτάσει σε δίκη. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει σε δίκη. Υπάρχει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ο άνθρωπος αυτός και το λέει παρότι είναι παράνομο αυτό που λέω δεν πρέπει να φτάσει σε δίκη. Έχω μια διαίσθηση ότι κάτι θα του συμβεί. Κι έχω μια διαίσθηση ότι θα πρέπει κάτι να του συμβεί πολύ χειρότερο από αυτό που συνέβη στο 4χρονο κοριτσάκι, σε μια νέα ζωή που είδε τη φρίκη που δεν έχει συναντήσει άλλος άνθρωπος στη ζωή αυτή. Είδε τη φρίκη ενός ανθρώπου που δεν ξέρουμε αν τη βίασε. Δεν ξέρουμε πως τη σκότωσε. Τη φρίκη ενός ανθρώπου που τεμαχίζει έναν άλλον άνθρωπο και τον βράζει, τον μαγειρεύει για να εξαλείψει την πιθανότητα να τον πιάσουν. Ούτε από τρέλα καταλαβαίνω, ούτε από ναρκωτικά. Δεν υπάρχει ανθρώπινος νους όσο διεστραμμένος, σαλεμένος κι αν είναι, καντάρια ναρκωτικά να έχει πάρει, δεν μπορείς να τεμαχίζεις και να βράζεις ένα τετράχρονο παιδί! Πως το κοίταξε στα μάτια και το τεμάχισε αυτό το παιδί!

Βλέπετε το χαμόγελο αυτού του παιδιού. Εγώ δεν κοιμήθηκα χθες βράδυ, δεν μπορούσα να διανοηθώ πως υπάρχει αυτή η φρίκη και ειλικρινά για μένα, επειδή συζητιέται από χθες, το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί αυτός ο άνθρωπος να μη ζει. Σε ποιο κελί, ανήλιαγο, να μη του δίνεις φαγητό, να τον δέρνεις, δηλαδή δεν ξέρω τι να κάνεις, όλα τα ανθρώπινα να κτηνώδη ένστικτα που όλοι έχουμε μέσα μας, γιατί οι άνθρωποι τι είμαστε με μίσος με φθόνο… Γεννιόμαστε και ξέρουμε ότι θα ζήσουμε 30 – 40 – 60 χρόνια και μας κυριεύουν συναισθήματα φθόνου, μίσους, κακίας. Δεν είμαστε καλά ζώα. Είμαστε κακά ζώα. Δυστυχώς!. Ξέρω εγώ με ποια λογική αυτός ο άνθρωπος πρέπει να ζει; Πως θα ζει; Πως θα αναπνέει; Ποιος θα τον αφήσει να αναπνέει τον άνθρωπο αυτό; Ποιος δικαστής που θα πει το γράμμα του νόμου πεντάκις εις θάνατον, δεκάκις, δεν ξέρω τι λέει ο νόμος, μέσα του δε θα αισθάνεται, δεν θα παρακαλάει να βρεθεί κάποιο άγιο χέρι και να του αφαιρέσει τη ζωή.

Και μάλιστα όχι να του την αφαιρέσει, μπαμ σε σκοτώνω και καθάρισε γιατί θα είναι για αυτόν άφεση. Να τον βασανίσεις για να του αφαιρέσεις τη ζωή αυτού του ανθρώπου.Να τον γδάρεις ζωντανό. Με έχουν κυριεύσει τρομερά συναισθήματα και σου λέω πράγματα που είναι και παράνομα. Αλλά νομίζω απηχώ στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που μιλάω από χτες. Δεν μπορώ! Μου έχει αλλάξει τη ζωή μου αυτό το πράγμα από χτες. Και λέω αν είναι τρελός, στο τρελοκομείο, να έχει πάρει όλου του κόσμου τα ναρκωτικά, πως είναι δυνατόν να σκοτώσει ένα τετράχρονο παιδί;

Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει κάτι άσχημο σε μία τέτοια οικογένεια που η μάνα πιθανόν να ήταν ιερόδουλη, ήταν μέσα στα ναρκωτικά κι ο πατέρας δεν ξέρω τι ήταν… μιλάμε για υπανθρώπους!

Έχουμε όλοι βαρύτατες ευθύνες. Όλοι κάνουμε τους μάγκες, μιλάμε για bullying, μην πω παπ… και τέτοια! Γιατί δεν τα καταγγέλλουμε αυτά τα φαινόμενα! Να πάει ο εισαγγελέας και να πάρουν με βία το παιδί από τους γονείς του και να το πάνε σε ένα ίδρυμα.

Εγώ αισθάνομαι μια φρίκη. Και να σου πω κάτι; Το ξαναλέω και μη το μετράνε αυτό που λέω, πείτε ο Λιάγκας λέει μαλ… αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να φτάσει σε δικαστήριο. Δεν πρέπει να πάει σε δίκη αυτός ο άνθρωπος. Μόλις μπει στη φυλακή, πρέπει κάποιοι άγιοι άνθρωποι να φροντίσουν, έχω μια διαίσθηση ότι πρέπει να γίνει ένα πολύ φρικτό έγκλημα. Να ζήσει φρίκη πρέπει αυτός ο άνθρωπος μέχρι να πεθάνει. Πρέπει να βασανιστεί για μέρες μέχρι να πεθάνει το γουρούνι αυτό!»