Εξωσχολικός έσπασε τη γνάθο 16χρονου μαθητή στα Χανιά – Αυξάνεται η βία στα σχολεία

16.59

Κάθε χρόνο χειροτερεύουν τα περιστατικά βίας στα σχολεία. Δεν πέρασαν ούτε 10 μέρες λειτουργίας τους και μετά το Ρέθυμνο ακόμα ένα περιστατικό αυτή τη φορά στα Χανιά βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας ενός 16χρονου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Χανίων την περασμένη Τετάρτη 20 του μήνα, ο γιος της δέχτηκε αναίτια επίθεση εντός του προαύλιου χώρου του λυκείου στον Κουμπέ, από έναν εξωσχολικό.

Να σημειωθεί πως πριν από τον καβγά με τον εξωσχολικό ο οποίος καθόταν σε καφέ απέναντι από το σχολείο, είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μεταξύ του 16χρονου και ενός μαθητή της πρώτης λυκείου, όπου σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, ο 15χρονος πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι στον γιο της, χτυπώντας τον στο κεφάλι. Όταν εκείνος επειδή δεν είχε δει, ρώτησε ποιος το πέταξε; Απάντησε ο εξωσχολικός από την καφετέρια εγώ γιατί έτσι γουστάρω. Η παρέα του εξωσχολικού εισήλθε στο 3ο Λύκειο και πλησίασε τον 16χρονο, με καθηγητή του σχολείου, να σπεύδει να τους χωρίσει βάζοντας τέλος στον διαπληκτισμό.

Η παρέα του εξωσχολικού δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό και όταν τελείωσε το διάλλειμα βρήκε τρόπο και μπήκε ξανά στο σχολείο από κάποια ανοικτή πόρτα πλησίασε τον 16χρονο ο οποίος είχε κενό και βρισκόταν στο προαύλιο για ο νταής της παρέας τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα όπως διαπιστώθηκε από ιατρική εξέταση του νοσοκομείου να του προκληθούν δύο κατάγματα στη γνάθο.

Οι γονείς του 16χρονου προχώρησαν σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην αστυνομία για τον τραυματισμό του 16χρονου αλλά και για την ταλαιπωρία της οικογένειας, ενώ μήνυση κατέθεσε και το σχολείο.

Δυστυχώς ότι συμβαίνει στα σχολεία είναι προς προβληματισμό της κοινωνίας γενικότερα για το τι κουβαλάει αυτή η γενιά και πως το εκδηλώνει.