Φεύγουν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων για Γερμανία για μισθό 4.000€

16.38

Εταιρείες στο εξωτερικό δεν τάζουν τη Γη της Επαγγελίας στους επαγγελματίες οδηγούς λεωφορείων, τους παρέχουν μισθούς και δημιουργούν τις συνθήκες οι οποίες σε σύγκριση με τα ελληνικά δεδομένα είναι τόσο δελεαστικές που δε μπορούν να αρνηθούν. Σε χώρες όπως η Γερμανία στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι στις μεταφορές και στον τουρισμό είναι μετανάστες.

Ακόμα και ένας χρόνος ξενιτιάς θα τους αποφέρει μία σεβαστή αποταμίευση για να καλύψουν κάποιες ανάγκες που δουλεύοντας στην Κρήτη δε θα μπορούσαν να ανταποκριθούν, αφού ο μηνιαίος τους μισθός είναι 4.000€.

Η μετανάστευση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων αφήνει το αποτύπωμα της στην Κρήτη όπου εργαζόμενοι απέχουν από τις οικογενειακές τους μη οικονομικές  υποχρεώσεις για άγνωστο χρονικό διάστημα αφήνοντας ένα μεγάλο κενό τόσο σε εργατικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης λένε οι οδηγοί αφού οι μισθοί στην Ελλάδα ξεκινούν στο λιγότερο από το ένα τρίτο των μισθών της Ευρώπης.

Η αποχώρηση από τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων λειτουργεί σαν ντόμινο. Βλέποντας οι εργαζόμενοι εδώ τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συναδέλφων τους δελεάζονται και εκείνοι και φεύγουν.

Αλλοιώνεται ο τομέας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον τουρίστα λένε οι επαγγελματίες οδηγοί αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος οι πρώτοι τους οποίους συναντούν κατά την άφιξη τους στη χώρα μας να είναι αλλοδαποί, δίνοντας μια εικόνα που δε διαφέρει από παγκόσμιους δημοφιλείς προορισμούς.