ΓΣ ΑΝΕΚ: Καμία αναφορά στον θάνατο του 36χρονου – Προχωρά η συγχώνευση με την Attica

16.34

Ίσως η τελευταία γενική συνέλευση της ΑΝΕΚ όπως την ξέραμε δεκαετίες τώρα να ήταν η σημερινή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη λεωφόρο Καραμανλή και αυτό γιατί η συγχώνευση με την «Attica Συμμετοχών», προχωρά μετά και την έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024. Ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Κατσανεβάκης χαρακτήρισε το 2023 ως έτος ορόσημο για την εταιρεία.

 

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΑΝΕΚ επίσημα δεν έγινε καμία αναφορά στο τραγικό περιστατικό στον καταπέλτη του πλοίου ιδιοκτησίας της Άτικα, που οδήγησε στον θάνατο τον 36χρονο Αντώνη, ενώ στα πηγαδάκια των μελών ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης. Ο κ. Κατσανεβάκης στάθηκε στην ελληνικότητα της εταιρείας και στις προσπάθειες αυτή να σωθεί έστω και με τις συγχωνεύσεις.

Σε ότι αφορά στις διαδικασίες της συγχώνευσης θα ακολουθήσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να δίνουν τα μέλη την έγκριση τους σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Σε ότι αφορά στα οικονομικά από τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου λείπουν περίπου 61 εκατομμύρια ευρώ ως συνέχεια των ζημιών που υπέστη η εταιρεία από το 2021.

Ωστόσο μεταξύ άλλων εκτελώντας 13% λιγότερα δρομολόγια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ο Όμιλος της ΑΝΕΚ το 2022 σε όλες τις γραμμές που δραστηριοποιήθηκε, διακίνησε συνολικά 809 χιλιάδες επιβάτες έναντι 652 χιλ. το 2021 (αύξηση κατά 24%), 186 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα έναντι 183 χιλ. (αύξηση κατά 2%) και 115 χιλ. φορτηγά έναντι 133 χιλ. (μείωση κατά 14%).».

Ένας μέτοχος πήρε τον λόγο κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μέλλον της εταιρείας, υπογραμμίζοντας πως από το 2003 οι μέτοχοι άκουγαν για τον κατηφορικό δρόμο της ΑΝΕΚ με το βλέμμα στραμμένο σε ενδεχόμενη συγχώνευση με την ανησυχία να μην είναι η Άτικα το τέλος της αλλά η λύση της για επάνοδο στα κέρδη.

Τέλος, τα μέλη ψήφισαν για την έγκριση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για το 2022.