Με 79 κενά ξεκινά η σχολική χρονιά σε γυμνάσια και λύκεια στα Χανιά – Αναμονή μέχρι τον Οκτώβριο…

16.37

Με περισσότερα κενά από πέρυσι ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά σε 4 ημέρες. Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Χανίων το Υπουργείο Παιδείας δεν προσέλαβε στην πρώτη φάση των αναπληρωτών όσους εκπαιδευτικούς ζήτησε η διεύθυνση και μάλιστα σε βασικές ειδικότητες όπως σε φιλόλογους, μαθηματικούς αλλά και φυσικούς.

Αυτό σημαίνει ότι το κουδούνι για κάποια τμήματα για έναν ολόκληρο μήνα μερικές μέρες την εβδομάδα θα χτυπά νωρίτερα λόγω των κενών. Οι καθηγητές θα πηγαίνουν από το ένα τμήμα στο άλλο για να μη μείνουν χωρίς εκπαίδευση στη συγκεκριμένη ειδικότητα οι μαθητές. Δηλαδή ξεκινά η χρονιά με μπαλώματα.

Ειδικά στην παράλληλη στήριξη το κάθε πέρσι και καλύτερα που ήταν και προεκλογική χρονιά, είναι φανερό αφού όχι μόνο ο κάθε μαθητής που είχε δάσκαλο στην τάξη δεν θα τον έχει, αλλά θα γίνουν μικρές ομάδες μέσα στο τμήμα έναν δάσκαλο παράλληλης, ενώ σε κάποια περιφερειακά σχολεία δε θα έχουν καθόλου.

Η δεύτερη φάση προσλήψεων θα έρθει τον Οκτώβρη με τους διευθυντές εκπαίδευσης να ελπίζουν ότι εκεί θα καλυφθούν όλα τα κενά για να μη γίνεται μάθημα σε κάποια τμήματα μέρα παρά μέρα σε κάποιες ειδικότητες.