Με ελλείψεις αλλά σε όλα τα σχολεία έγινε ο Αγιασμός στα Χανιά – Από φέτος πειραματικό το 7ο Δημοτικό

14.56

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισαν και πάλι οι σχολικές αυλές. 11 Σεπτεμβρίου και ακόμα μια χρονιά μόλις ξεκίνησε για μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς.

Σήμερα ήταν ημέρα αγιασμού και βιβλίων για τα παιδιά που πάντα η αγωνία κυρίως των γονέων είναι στραμμένη στα πρωτάκια του Δημοτικού αλλά και στα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου.

 

Μεγαλύτερο άγχος έχουν συνήθως οι γονείς για να δουν πως θα ανταπεξέλθουν τα παιδιά τους στο διάβασμα αλλά και το αν θα έχουν καλό δάσκαλο.

Η χρονιά ξεκίνησε με τις καλύτερες ευχές για τη νέα σχολική χρονιά που κάθε φορά ξεκινά με ελλείψεις και κενά, κυρίως σε σχολεία της ενδοχώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κενά στην πρωτοβάθμια είναι περισσότερα από 550 στη γενική παιδεία και ήρθαν στην πρώτη φάση 405 αναπληρωτές.

Από τις 381 γνωματεύσεις από το ΚΕΔΑΣΥ Χανίων, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων ζήτησε 280 εκπαιδευτικούς λόγω της εγκυκλίου για ομάδες μαθητών ανά έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης και το Υπουργείο έστειλε 150.

Αγιασμός έγινε και στο δημοτικό σχολείο Γαύδου, όπως και στη Κάνδανο αλλά και στον Δραπανιά Κισάμου που διαχρονικά παρουσιάζονται ελλείψεις καθώς αρκετοί  εκπαιδευτικοί δεν αποδέχονται τους διορισμούς.

Πάντως, πρώτη μέρα τα κτήρια ήταν φρεσκοβαμμένα και πεντακάθαρα με ην ευχή κυρίως των προέδρων των σχολικών επιτροπών των Δήμων να παραμείνουν έτσι και τους επόμενους μήνες.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και στο 7ο Δημοτικό που από φέτος είναι πειραματικό για να αυξηθούν και οι μαθητές στο σχολικό συγκρότημα που τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε μείωση μαθητών λόγω της πολυπολιτισμικότητας του.

Τέλος, σε ότι αφορά στην παράλληλη στήριξη που ήταν ένα θέμα που συζητούσαν οι γονείς που πέρυσι είχαν δάσκαλο στην τάξη και φέτος θα έχουν σε μικρές ομάδες μαθητών και όχι μόνο για το παιδί τους, η διευθύντρια της πρωτοβάθμιας των Χανίων τόνισε ότι αυτή είναι η κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.