Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο των Μουρνιών μέχρι τον Δεκέμβριο

16.24

Αντιμέτωποι με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ήρθαν σήμερα το πρωί οι οδηγοί καθώς ο ΟΑΚ προχώρησε σε αλλαγές προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες για την αποπεράτωση των έργων για την κατασκευή του κόμβου των Μουρνιών.

Οι οδηγοί ερχόμενοι από την εθνική κατευθύνονταν ανατολικά μέσω της οδού Σοφ. Βενιζέλου και μέσω της οδού Νικ. Πλαστήρα στα δυτικά της οδού Μουρνιών.

Το αποτέλεσμα ήταν όσοι έμπαιναν στην πόλη από τα ανατολικά κατευθύνονταν στον δρόμο των γραφείων της ΔΕΗ και στο ύψος της παλιάς ηλεκτρικής η κίνηση ήταν αυξημένη.

Εν τω μεταξύ, και επί της οδού Γογονή έγιναν διαγραμμίσεις και σχηματίστηκαν τρία ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της διασταύρωσης της Μουρνιών προς τη Ζυμβρακάκηδων που θα είναι η έξοδος της πόλης, και τοποθετήθηκαν κολωνάκια και στις δύο πλευρές του δρόμου, γεγονός που εξόργισε τους κατοίκους οι οποίοι χτες έκαναν ανοικτή συνέλευση για τις κινήσεις διαμαρτυρίας τους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς δεν έχει προβλεφθεί το που θα αφήνουν τα οχήματα τους.

Συνεργεία της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού και οδοσήμανσης το πρωί εργάζονταν για να τεθούν σε κυκλοφορία τα φανάρια για το άνοιγμα της οδού Ζυμβρακάκηδων από όπου θα πραγματοποιείται η κυκλοφορία εξόδου από την πόλη.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έξι χρόνια τώρα ζουν στα σκοτάδια αφού ο προηγούμενος εργολάβος κρίθηκε έκπτωτος και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου.

Να σημειωθεί ότι το έργο πρέπει να παραδοθεί στα τέλη του χρόνου αλλιώς θα απενταχθεί και οι νέες αυτές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, στη συνέχεια θα ανοίξει στο σύνολο η οδός Μουρνιών για την είσοδο στην πόλη των Χανίων.