Οι 20 πιο ακριβές ταινίες στην ιστορία του σινεμά

18.09

Το Batman V Superman: Dawn Of Justice είναι η ταινία που έχει συζητηθεί περισσότερο μέσα στο 2016 και μία από αυτές που έβγαλαν τα περισσότερα trailer πριν βγουν στις αίθουσες. Είναι όμως και κάτι πολύ παραπάνω. Πρόκειται για την ταινία που θα σπάσει κάθε ρεκόρ στα έξοδα της, αφού λέγεται ότι το συνολικό της κόστος ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που την τοποθετεί στην κορυφή της σχετικής λίστας. Το Tech Insider έφτιαξε μια λίστα με τις 20 πιο ακριβές ταινίες, κάνοντας αναγωγή στον πληθωρισμό.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί μια ταινία να κοστίζει ψίχουλα στο σήμερα, αλλά ήταν το αντίστοιχο Batman V Superman για την εποχή της. Οπότε στη λίστα με τις 20 ταινίες θα δείτε κάποιες που θα σας εκπλήξουν.

20. Spectre: Το πιο πρόσφατο James Bond, το τελευταίο του Daniel Craig, κόστισε συνολικά 245 εκατομμύρια, αλλά τα έφερε πίσω και με το παραπάνω με 880 εκατομμύρια έσοδα.

19. Superman Returns: Η ταινία του 2006 με τον αδιάφορο Brandon Routh, δαπάνησε 209 εκατομμύρια για να έρθει εις πέρας και με την αναγωγή στο σήμερα πάει στα 246.4. Τα έσοδα της ήταν μια ψιλοαποτυχία με μόλις 391 εκατομμύρια.

18. X-Men The Last Stand: Από το 2006 και αυτή η ταινία, με 210 εκατομμύρια, τα οποία στο σήμερα πάνε στα 247 και με έσοδα 410.

17. Spiderman 2: Πριν τον Andrew Garfield, υπήρχε ο Tobbie McGuire και η δεύτερη ταινία του στο κουστούμι της αράχνης θα απαιτούσε 250 εκατομμύρια για να γίνει σήμερα, ενώ τα έσοδα της ξεπέρασαν τα 730.

16. King Kong: Με τη Naomi Watts να παίρνει τη θέση της Jessica Lange, ο τεράστιος πίθηκος με τη φωνή του Andy Serkis κόστισε 250 εκατομμύρια και έφερε στα ταμεία λίγο πάνω από 550.

15. Avengers Age of Ultron: Η δεύτερη ταινία των Εκδικητών, μία από τις πιο επικερδείς ταινίες όλων των εποχών με 1.4 δισ. έσοδα, χρειάστηκε 251 εκατομμύρια και το λες ένα καλό deal αν σκεφτείτε τα ονόματα και πόσα παίρνουν οι πρωταγωνιστές με πιο ακριβό τον Downey Junior.

14.The Chronicles of Narnia Prince Caspian: Η δεύτερη ταινία της τριλογίας της Narnia χρειάστηκε 253 εκατομμύρια και απέφερε μόλις 419.

13. Terminator 3 Rise of the Machines: Μπορεί το Genisys να κόστισε περισσότερα, αλλά αν το τρίτο Terminator γυριζόταν σήμερα τα έξοδα του θα έπιαναν τα 257,6 εκατομμύρια με τα έσοδα 433,4.

12. John Carter: Η μάχη του Taylor Kitch με τα θεριά του Άρη απαιτούσε κουστούμια, τρομερά εφέ, πολλούς ηθοποιούς για να υποδυθούν τα μεγάλα τέρατα οπότε τα 259 εκατομμύρια φαίνονται κομπλεδούρα. Τα έσοδα από την άλλη τα λες και παταγώδη αποτυχία, αφού έφτασαν μέχρι τα 281.

11. The Dark Knight Rises: Η ταινία του 2012 που προκάλεσε και το μακελειό σε σινεμά των ΗΠΑ, οπότε ίσως να πήρε μια άνοδο στα έσοδα της από αυτό για να ξεπεράσει το 1 δισ., μιας και δεν ήταν το ίδιο δυνατό με την ταινία του 2008. Αυτό το ποσό ήταν σχεδόν τετραπλάσιο από τα έξοδα (259 εκατομμύρια).

10. The Hobbit: Το πρώτο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε το ταξίδι του Bilbo Baggins ήταν στα ίδια επίπεδα με το Dark Knight, δηλαδή 259 εκ. – 1.02 δισ.

9. Avatar: Η ταινία του Cameron είναι στην πεντάδα των πιο εμπορικών ταινιών (2o για την ακρίβεια μετά το Όσα Παίρνει Ο Άνεμος) και προφανώς τα 261 εκατομμύρια ήταν σαν να χαλάς ένα 5ευρο αν σκεφτούμε ότι τα έσοδα πήγαν στα 2.68 δισεκατομμύρια.

8. Pirates of the Caribbean Dead Man’s Chest: Το δεύτερο μέρος των περιπετειών του Jack Sparrow απέφερε στη Disney 1 δισ. και ήταν μια πολύ δυνατή μπάζα, δεδομένου ότι ξόδεψαν 265.2 εκατομμύρια.

7. Waterworld: Ξέρετε πόσα λεφτά χρειάζονται για να είναι μια ταινία τόσο αδιάφορα αποτυχημένη; 271 εκατομμύρια. Α, και να έχει τον Kevin Costner πρωταγωνιστή. Δεν μας ξάφνιασαν τα 264.2 εκατομμύρια στα έσοδα.

6. Harry Potter and the Half-Blood Prince: Το Harry Potter ήταν πάντα σιγουράκι στα λεφτά που θα φέρει και αν συγκεντρώσουμε όλες τις ταινίες παίζει να φτάναμε και στο χρέος της Ελλάδας. Το 6ο μέρος, ο Ημίαιμος Πρίγκηψ έβαλε στις τσέπες της παραγωγής 940 εκατομμύρια σχεδόν και έβγαλε μόλις 275.

5. Tangled: Το παραμύθι της Disney ήταν πολλά υποσχόμενο, αλλά τα 590.7 εκατομμύρια ήταν πολύ κάτω από το αναμενόμενο. Πόσο θα κόστιζε σήμερα; 281.3 εκατομμύρια.

4. Spiderman 3: Η μάχη του Spiderman με την κακή πλευρά του εαυτού του, με τις ειδικές στολές και τα συναφή, κόστισε 291 εκατομμύρια και ισορρόπησε τα πράγματα με 890.9 εισπράξεις.

3. Titanic: Ο James Cameron έχει ντομπλέτα στις πιο επικερδείς, αλλά και στις πιο πολυέξοδες. Κοτζάμ καράβι βύθισε. Μόνο η ξύλινη πλατφόρμα που απίθωσε τα οπίσθια της η Rose θα κόστισε κανά δεκαχίλιαρο. Στο σύνολο του ο Τιτανικός έκανε έξοδα 294.4 εκατομμυρίων και προφανώς δεν πόνεσε κανείς, αφού γύρισαν με τη μορφή 2.2 δισεκατομμυρίων, μαζί με την 3D επιστροφή του το 2012.

2. Cleopatra: Η έκπληξη της λίστας είναι η ταινία που έρχεται από το 1963, που αν γυριζόταν σήμερα θα απαιτούσε 340 εκατομμύρια. Τα έσοδα της ήταν 57.8 εκατομμύρια, αλλά αν τα αναγάγαμε κι αυτά στο σήμερα, τότε μπορεί να είχαν μεγάλα χαμόγελα η Taylor και ο Burton.

1.Pirates of the Caribbean At World’s End: Οι Πειρατές της Καραϊβικής είχαν πολλά έξοδα στο σύνολο τους, ήταν και ο Depp που έπινε πολύ ρούμι, οπότε τα 341 εκατομμύρια για την τρίτη ταινία είναι μάλλον οκ. Τα έσοδα των 963 εκατομμυρίων εξίσου καλά.

toratora.gr