Παγκόσμια Ημέρα των ζώων σήμερα και ο Φιλοζωικός σύλλογος με τον Ορίζοντα ευαισθητοποιούν τα παιδιά

17.13

Η Παγκόσμια Ημέρα των ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 στη Φλωρεντία και είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα υπό εξαφάνιση είδη ζώων.

Από τότε μέχρι σήμερα στις 4 του Οκτώβρη γιορτάζουν όλα τα ζώα και η ευαισθητοποίηση μας αφορά όλους καθώς έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης με τον Άνθρωπο. Στα Χανιά πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις με τον Φιλοζωικό σύλλογο Χανίων σε συνεργασία με τον Ορίζοντα να υλοποιεί ένα τριήμερο ευαισθητοποίησης.

Η εικόνα είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν λένε οι φιλόζωοι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απέχουμε από μία κοινωνία χωρίς αδέσποτα και χωρίς κακοποιήσεις των ζώων αφού σήμερα οι αστυνομικές αρχές ερευνούν μια νέα υπόθεση θανάτωσης ενός σκύλου από έναν 70χρονο ο οποίος στη δημοτική ενότητα του Θερίσου έδωσε φόλα σε έναν αδέσποτο σκύλο γεγονός που καταγγέλθηκε από αυτόπτη μάρτυρα στην αστυνομία.

Οι εθελοντές ζητούν εθελοντές για να συνδράμουν στο έργο του συλλόγου, είτε με φιλοξενίες άρρωστων ζώων, είτε με περιθάλψεις σε κτηνιάτρους ή και σε τροφές.

Τα ίδια τα μέλη των φιλοζωικών συλλόγων υπογραμμίζουν ότι το εθελοντικό τους έργο δεν αντικαθιστά την υποχρέωση της φροντίδας και περίθαλψης ενός αδέσποτου ζώου που έχουν οι Δήμοι.

Ας μην ξεχνάμε τη σημερινή ημέρα πως τα ζώα χαίρονται τη φύση και την ελευθερία τους μέχρι τη στιγμή που θα παρέμβει ο άνθρωπος, καθώς οι επιστήμονες κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για μείωση του αριθμού και των ειδών της άγριας ζωής.