Παρουσία του πρωθυπουργού εορτάστηκε η εθνική Επέτειος του ΟΧΙ στα Χανιά

15.44

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας κ Αποκορώνου Δαμασκηνού στο Ηρώο της πόλης.

Το παρόν έδωσαν και οι βουλευτές της ΝΔ, ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Χανίων αλλά και εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων των Χανίων.  Πρώτος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητών, των συλλόγου εθελοντισμού και των παραδοσιακών συλλόγων, αλλά και των σωμάτων του στρατού.

Στα μηνύματα τους οι πολιτικοί επικεντρωθήκαν στο πόσο επίκαιρη είναι η ανεξαρτησία μιας χώρας η οποία μέσα στον χρόνο πολλές φορές δε θεωρείται δεδομένη και πρέπει όπως τόνισε και ο Αντιπεριφερεάρχης Χανίων να είμαστε πάντα σε εγρήγορση καθώς όπως στη Μέση Ανατολή ένας πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει οπουδήποτε.

Πριν την έναρξη της παρέλασης ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης είχε μια σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό για θέματα που αφορούν τον Δήμο όπως η αδεσποτεία που έχει θιχτεί και από τους Χανιώτες βουλευτές.

Παράλληλα ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλησε να μάθει για την εξέλιξη των εργασιών στη Δημοτική Αγορά όπου να θυμίσουμε οι εργασίες καθυστερούν λόγω της επικαιροποίησης των μελετών που ζήτησε το ΚΑΣ, λόγω της διαφωνίας των δύο αρχαιολογιών της βυζαντινών με την νεοτέρων μνημείων.

Για τον γιο του Δημάρχου ήταν και η επίσημη πρώτη εμφάνιση, που αναπόφευκτα τράβηξε το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα το πρωί οι επίσημοι παρέστησαν στη δοξολογία στην Μητρόπολη.